2014. február 21.

Tablet

Nekünk nincs táblagépünk/tabletünk. Ábelem viszont szereti azt játszani, hogy van. 
Nyomkodja a tenyerét, magyaráz. Mai kor gyermeke, ráadásul fiú, ráadásul anyja, apja szereti a technikai kütyüket. Szóóóval, menthetetlen... :D 
Hát "vettem" neki egyet. "Anya" márkájút, nem kell töltögetni, nem fagy le. És bármire képes, csak a fantázia szabhat neki határt. Na és a hozzá kinyomtatott papírosok mennyisége... :D 
Rég elképzeltem fejben, hogy hogyan fogom neki elkészíteni. Először szép fekete textilbőrből álltam neki, hogy igazibb legyen a tapintása. De sajnos rá kellett jönnöm, hogy az elejére varrt nylon-nal nem lehet kifordítani, mert az rémesen megtörik, meggyűrődik. Kuka. 
A második verziónál pedig rájöttem, hogy nem lehet szépen a színén kívülről körbevarrni. Legalábbis én képtelen voltam. Kuka. 
És még talán egy harmadikat is kidobtam. 
Végül fekete filcből készült el. És igen, első perctől fogva filcben kellett volna gondolkodnom, mert az egy szuper anyag, annyi mindenre jó, annyi lehetőség van benne, könnyen varrható. És íme, a végeredmény. Imádja, már kért bele új lapokat! Viszont a lapokat érdemesebb lesz majd műszaki papírra nyomtatnom, vagy bevonnom, mert ahányszor ki-berakosgatja, hamar elrongyolódnak majd, és a gatyám rámegy a nyomtatásra. :D 
Fűszertartók - ismét

Készültek már korábban is hímzett tetejű fűszertartó üvegcsék. Most ismét készítettem egy készletet. :)
A régebbiek kicsit rusztikusabbak lettek, ezek pedig romantikusak. :) A kis tetőkre a fűszerek virágzatát, leveleit hímeztem rá. Még üresek, majd a gazdájuk tölti meg őket. :) Inkább konyhai díszként funkcionálnak, mert a mindennapos használatot kissé megsínylenék a fehér vászonra került hímzések. :) 2014. február 17.

South Bay Shawlette

Elkészült a szép horgolt kendőm. Életem első ilyen darabja. 
Nem most lett kész, de most jutottam oda, hogy normális képeket készítsek róla. 
Nina fonalából készült, és csodásan tarka, vidám, mint a neve: Marselina Circus. :)
Merinó gyapjú, selyem és len keveréke. A len miatt talán picit bökős, de mivel a kabátokon kívül hordom, nem zavaró. :) 
Könnyű ez a minta, kezdőknek tökéletes, a megadott 7-8 sor után remekül megy fejből. Az ajánlottnál nagyobb tűvel készítettem, hogy lazább legyen. 
Nem lett túl nagy, nem is akartam, hogy az legyen. Banditásan, előlről szoktam a nyakamba tenni, hátul keresztezem és elől a kendő alatt megkötöm a két csücsköt. :) Vagy összetűzöm kendőtűvel. 
Mivel maradt még a fonalból, készítek hozzá két kis zongorakesztyűt, egészen primitív változatban, csak épphogy melegítse a kezemet. És talán még egy egyszerű fülvédőre is marad belőle. :)
Ó, és őt sem blokkoltam, mint a zöld sálamat. Majd az első mosás után. :)Tűtartó

Valamikor réges-rég turkáltam ezt a dobozkát, még mutattam is, de ki emlékszik már arra. :D A kis csipke is akkori szerzemény, de azt már rádolgoztam valamire. 
Szóóóóval, volt nekem egy csudajó horgolást ábrázoló kis fadobozom. Bár nem nagy a horgolótudományom, és a horgoló-, kötőtű készletem is banális és bóvli (az én terveimhez tökéletesen megteszi), de azokat is illik tartani valahol. 
Önmagában is szép volt a dobozka, de nem is én lennék, ha csak úgy hagynám, ahogy...
Kicsit megcsiszoltam, hogy matt legyen a felülete a festéshez. Lekentem akrilfestékkel és visszacsiszolgattam itt-ott. Kibéleltem zsebekkel. 
Felülre kerültek a horgolótűk és az óriási bőrvarrótűm, alulra behajtogattam az utálatos körkötőtűimet, a bőrlyukasztómat is beledobtam, és a dmc fonalvágó kapott egy mágnest, hogy a helyén maradjon. :) 
Így egész pofás rendben vannak.
Aznap turkáltam még egy csudidobozt, de mivel annak hímzés lesz a tetején, őt később hozom. 2014. február 7.

Tengeri kaland

Ábel hétvégén 6 éves lesz. :) Kap szép ajándékokat, köztük egy olyat is, amit magam készítettem neki. Több tervem is volt, de végül erre lett időm. (A többi talán majd gyereknapra...) :) Valójában ez a társasjáték legalább 1 éve (de lehet, hogy több) készül, nem is Ábelnek szántam először, csak úgy, annak, aki viszi, de mivel rengeteg munkám van benne, és szerintem nagyon klassz lett, végül csakis az én drága elsőszülöttem kapja! :) Egyébként most olvassuk a Kincses sziget rövidebb verzióját és nagyon tetszik neki a kalózos téma. :) Mivel februári születésű, a szülinapjából is egy mini jelmezbált csinálunk, ott is kalóz lesz. :) 

A dobozt festettem, koptattam, ahogy mindig. Került rá két horgony. :) A dobozt belül szuper színes kalózos vászonnal béleltem. A társasjátékot magam festettem (kipróbált játék, mert egy osztályomnak készült az első, kiforratlan verzió). Az akvarell papírt felragasztottam dekorkartonra. Amikor jó keményre száradt, bevontam átlátszó öntapadós tapétával mindkét oldalon. (Nem szabvány méret, nem tudtam volna lamináltatni.) A szélét cakkosra vágtam és puzzle formára daraboltam. Így egyszerre kirakó és társasjáték. Kis fa figurákat festettem bábunak hozzá. A számozott figurákhoz készültek eligazító kártyák is. Azokat is házilag "lamináltam". :) Tettem még a dobozba egy kalózkendőt, amit a nyakába köthet. Benne lapul a kincsesláda kulcsa is. :) És a kincset (csokitallért) egy erszénybe rejtettem. :)
Most már csak arra várok, hogy lássam Ábel arcát, amikor megkapja és együtt játszhassunk! :)2014. február 2.

7

Elsőként Szera kért fel "táncra". :) Igaza van, hogy nagyon elveszett a mi kis blogos társaságunk, mióta megjelent a FB. Ott is jó, én szeretem, de tény, hogy míg csak blogoltunk, aktívabbak voltunk itt, tudtunk egymásról mindent, gyakran megnéztük egymás munkáit, véleményeztük is és minden más témában is elcsevegtünk egymással. Változnak a dolgok és ez így van jól. Rémes lenne, ha minden úgy maradna, ahogy volt... Az élet bármely területén. De jó feleleveníteni a régi dolgokat is, így nagyon szívesen játszom Szerával és Marcsival,  a régi játékot, amiben elárulok magamról 7 dolgot, hogy újra megismerjük egymást. :)

A játék

1. Linkeld be azt az ember a blogodba, aki kipécézett. (lsd fent: Szera és Marcsi)
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ki lettek pécézve. :)

7 dolog magamról:

  • Úgy érzem, most a 30-as éveimben (ami nemsokára 40-es lesz) teljesedtem ki, vagyok igazán önmagam, önazonos magammal, ismerem testem-lelkem és elfogadom, ahogy van. És jó ezt leírni. :)
  • Nagyon szeretem a jazz-t, most is azt hallgatok.
  • Lett egy kis hímzőköröm itt a lakóhelyemen, ami nagy öröm számomra. :)
  • Sótlanul főzök (kicsit tudatos, kicsit véletlen, de mindent után lehet sózni). :)
  • Keveset alszom (ezért van időm ennyi tárgyat elkészíteni).
  • Szeretném egyszer kipróbálni a porcelánfestést. :)
  • Szeretek (szeretnéééék) reggel sokáig aludni (ami a kései lefekvések folyománya). 
Ennyi így hirtelen.  :D 

És most jöjjön 7 név, akikről szívesen olvasnék:

1. Eni
2. Dia
4. Kdatta
5. Anita

Jó játékot! 

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online