2014. január 1.

Ünneplőben

Újév első napjára elhoztam az ünneplőbe öltöztetett otthonunk képeit. Nem a legjobb minőségűek, a szürke idő miatt nem tudok szépeket fotózni.


Ilyen a fánk. Szerintem eddig a legszebb. Asztalra tettük, hogy Bálintka ne boríthassa fel. Így épphogy eléri az alsó ágakat. A fenyőszoknyát nem igazán tűri, úgyhogy az csak a fotó erejéig lett feltéve. :D Idén a csúcs helyett egy szép nagy angyalszárnyat tettünk fel. Idén is a korábbi években készített zsákvászon szívek, csillagok  és kedvenc vesszőgömbjeim, kopott harangocskáim kerültek a fára. Sikerült készíteni 4 "rongyos" gömböcskét is (a shabby gömbhöz hasonlót, amit korábban mutattam). Vettem Bardócz Évitől cuki cukorpálcákat és felfűztem sok-sok zseníliagolyót. Mint mindig, a vitrin is benépesül ilyenkor téli dekorral.Az édes kis Betlehemünk. Ábel hiányolta a három királyt, megbeszéltük, hogy épp úton vannak, vagy már elmentek. :D Előszedtem a tesóméktól kapott igazi angol diótörőcskénket és a hintázó bronzfenyőt...És minden ünnepi alkalomhoz kinyitom a dédim imakönyvét...A hálószobánkba is csempésztem egy kis karácsonyt. Mivel a sok megrendelt tárgy miatt idő szűkében voltam, egy gyors, vasalt angyalka került a szép ikeás keretbe.A másik éjjeli szekrényre tettem azt a kis lámpást (ikeás ez is), amit a piacon mindössze 400Ft-ért turiztam. :)


A Bálint kiságya feletti akasztósra is került karácsonyi ezazamaz...Bardócz Évitől van ez a szépsége szív is.Ahogy mondtam, gyors ötletekre volt szükségem. Még régebben kaptam Vanesszától ezt a natúr párnahuzatot, és most került rá egy pöttyös szarvas. Nagyon szeretem, állandó karácsonyi darab lesz a kis padocskánkon.A régi hóember is ott kukucskál az előszobaszekrény tetején, meg a nagyicsipkés díszek a girlandon.Zsenília hópelyhek (nagyobb méretben) kerültek a lakás több pontjára is. A kis táblát Enitől szereztem. :D Most már az áll rajta BÚÉK. :D Pici konyhánk egyik sarka így fest most.Találtam ünnepek előtt egy ilyen cuki pöttyös függönyt. Rögtön beleszerettem, mintha minden nap nagy pelyhekben esne a hó, ha már a téli idő ilyen mostoha hozzánk. Az ablakban van  facebookos vásári kincs,  a szép kis füles kaspó, a szarvas Bardócz Évi ajándéka. Az adventi koszorúnk idén tulajdonképpen nem koszorú lett, hanem négy különböző méretű gyertya kis szalaggal, műbogyóval egy zöld kézműves üvegtálon. Szeretem. Lehet, hogy jövőre is ez lesz. A sarokban pedig egy váza, aminek dekorkavicsot szórtam az aljába. Rá vatelint tettem, hogy megtartsa a műhóval lefújt ágat. Az ágra régi kis kopott gömböket tettem és üveg jégcsapokat. A váza kapott egy horgolt sálat hikorifa gombokkal. Ezeket a szép illatos gombokat még Michelle-től kaptam régebben. 


A hóemberhűtő ötlete több éve forog a Fb-on, idén végre megcsináltam. :D 


Felkerült a szokásos mézi-füzér is. És maradt a már üres adventi naptár is. Aminek idén jó kis körítése volt. Tavaly tettem néhány zsebbe ajándékot, de kidudorodott, így Ábel rögtön vágta, miben lesz plusz meglepetés. Idén cseles volt a "Mikulás", csak a kis Milka csokikockák kerültek bele és néhány zsebbe levelek a Mikulástól. Volt egy fő levél, amiben a Mikulás megírta, hogy a többi ajándékhoz rejtvényeken át vezet az út. :D 
A rejtvényeket rímbe szedtem. 

Az 1. zsebben ez volt:

Kezdődik az Advent, első zseb nyílik.
Úgy viselkedtél-e, ahogy jó gyerekhez illik?
Ha igen, máris tiéd az ajándék!
Ott van, hol együtt alszik a sok plüssjáték!

(a játékot a plüssállatok közé rejtettem) :)

A 6. zsebben ezt volt:

Ma van a névnapom,
örvendeztess hát meg!
Azzal a verssel, mit kedvemért tanultál meg.
Elmondtad Anyának szépen?
A játék ott lesz a laptop közelében!

(a játékot az íróasztal fiókjába rejtettem) :)

A 15. zsebben ez volt:

Azt csiripeli a madár, jól mondod már az s-t.
Adok is meglepetést ezért örömest.
Figyelmesen hallgasd csak!
A csiripelés egyre hangosabb!
A madár fészket rakott ott,
hol Bálint szépet álmodott!

(Ábel pösze volt, életkori pöszeség, amit sok gyakorlással kijavítottunk. A madár azért szerepel a versikében, mert Angry Birds pezcukorka adagolót kapott, amit Bálint kiságya alá tettem) :)

A 24. zsebben pedig ez volt:

Eljött Karácsony, mire együtt vártunk!
Hamarosan ékes fenyőfát látunk!
Ma született a kis Jézus, rá emlékezünk,
és megfogadjuk, hogy sokkal jobb emberek leszünk.
Eljövök jövőre is, ám most átadom helyem,
az utolsó ajándék ott lesz,
ahol láthatod fejem!

(a Mikulás utolsó ajándékait a Mikulás fejet ábrázoló karácsonyi zokniba tettem) :)

Így fokozódott nálunk a karácsonyi hangulat.
És karácsony alkalmából Bálintom megtanult járni! :D 

17 megjegyzés:

 1. Gyönyörűen dekorálsz mindig! Imádom az ötleteidet :)
  Nagyon boldog új évet kívánok!
  Puszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Nektek is boldog új évet! :) Puszi!

   Törlés
 2. Csak csatlakozni tudok Ninához, egy egy álom! Annyira kedves lett, annyira Te vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Évi! Sok Tőled kapott kedves tárgy hozzájárult a hangulathoz! A szarvas nem is vásárlás volt, hanem ajándék, javítottam a szövegben! :) Remélem évek múltán finomodik majd a dekor, de most még mesés inkább, a gyerekek kedvéért. :)

   Törlés
 3. Nagyon szépen készültetek az ünnepekre!!

  VálaszTörlés
 4. Szavakat nem találok! Csodás dekorációt készítettél, mesés! :) Boldog Új Évet kívánok! :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép és ötletes minden!
  Én pedig már visszatérek a mesebeli dekorációkhoz az unokák kedvéért! Nagyon szeretem meglepni őket! S mivel két nagyobb is van a pindurka mellett elfogadom az ötleteiket, s gyakran együtt díszítünk :)

  VálaszTörlés
 6. Fantasztikus!
  Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést! Nagyon élveztem!
  B.Ú.É.K.!!!
  :)

  VálaszTörlés
 7. Nem tudok betelni....fantasztikus minden...köszi. Egy boldogabb Ùj Évet kivànok tele csupa-csupa jóval!

  VálaszTörlés
 8. Kedves Barbi, gyönyörű a karácsonyi lakásotok, biztos szép ünnepetek volt. Ne haragudj rám, nagzon szégyenlem, hogy még nem sikerült viszonoznom a tavalyelőtti karácsonyi ajándékodat, de ígérem nem marad viszoníatlanul. Boldog Új Évet kívánok Nektek.

  VálaszTörlés
 9. Hangulatos minden Nálatok!
  Nagyon boldog új évet kívánok!

  VálaszTörlés
 10. Mennyi szívmelengető szépség! :))

  VálaszTörlés
 11. Jó volt ezt látni itt is, nagyon szépen felöltöztetted a lakást. Sajnos hamarosan pakolhatjuk el őket.

  VálaszTörlés
 12. Gyönyörű minden:)
  Boldog Újévet kívánok!
  Szeretettel:Hajnalka

  VálaszTörlés
 13. Nagyon-nagyon tetszik minden, csodálatos lett az ünneplőbe öltözött lakásotok! :) A stílusod egyszerűen lenyűgöz... :)

  VálaszTörlés
 14. Szép és jó nálatok!
  Boldog új évet!

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online