2013. június 24.

Vaníliás szelet

Bár még van mit mutogatnom a tűm alól, jöjjön egy kis konyhai közjáték. :) 


Tésztához:
10 evőkanál olaj
10 evőkanál kristálycukor
fél csomag szalakáli
3 tojás
1 csipet só
annyi liszt, hogy könnyen nyújtható tészta legyen


Krémhez:
fél l tej
5 evőkanál liszt
20 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Margarinnal kikenjük a tepsit. (nekünk légkeveréses sütőnk van, nem vajaztam ki a tepsit, hanem a tepsi hátán sütöttem a tésztalapot, ahogy nagymamám is :))
A tésztához valókat összegyúrjuk, 4 részre osztjuk. Egészen vékonyra kinyújtjuk, olyan méretűre, amekkora a tepsi, és előmelegített sütőben 200 C-fokon 10-15 percig sütjük egyenként. (nekem elég volt 8-10 perc)
Krém: a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha a krém kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. A lapokat megkenjük a krémmel. A tetejére is tehetünk belőle, vagy csokoládéval is bevonhatjuk. (én csak megszórtam porcukorral) Egy éjszakát hagyjuk hűtőben, hogy a lapok a krémtől megpuhuljanak!


2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online