2013. január 7.

Bálint születéseAz ígértem, leírom, hogyan is történt. 
Azt tudjátok, hogy Bálintom keresztfekvéssel kezdett, majd farfekvéssel folytatta. És ezzel be is fejezte, mert nem fordult be a 40. héten sem. Ha akart volna, se tudott volna, mert Ő nagy, a hely meg kicsi volt, egyébként hajlandóságot se nagyon mutatott ez irányba. :)
A 40. héten éppen ebből az okból kifolyólag egy szerdai napon (dec. 19-én - 22-re voltam kiírva) még elmentem uh-ra, ahol egyéb tünetekről is beszámoltam az orvosnak, mire Ő azt javasolta, másnap motyóval menjek az osztályra befeküdni, mert már nem sok híja van a dolognak.

Csütörtökön (20-án) Zs kíséretében vigyorogva vonultam be, mert már annyira szerettem volna túl lenni a szülésen. Amikor felvettek, ahogy szokás, elhelyezkedés után megvizsgáltak. Nst, vérnyomás, hőmérséklet, vizelet és  az asztal. Kiderült, hogy már 6 cm-re  tágultam (néhány éjszakai jóslófájáson kívül nem sok jele volt ennek). Le is döbbentem. Uh-ra is leküldött a doki, ahol a másik orvos megállapította, hogy legalább akkora lesz, mint Ábel (3960 gr) volt és továbbra is farfekvéses, de mivel a farfekvések közül a legideálisabb pózban van és az első gyereket a súlya ellenére spontán megszültem, Ő is megszülhető így.

Az uh után az orvosom át is küldött a szülőszobára. Bár szülni mentem, azért igencsak meglepődtem, hogy reggel 8 óta milyen gyorsan kezdenek peregni az események. Megkaptam a beöntést, bediktáltam az adatokat. Felfektettek a szülőágyra és megkaptam az oxitocint. Később elment a magzatvíz. Zs-val jól elröhögtünk mindenfélén és sms-eztünk a leendő keresztanyával minden percről beszámolva. A fájások ellenére kellemesen telt a vajúdás. Meg-megszorítottam Zs kezét a nehezebb pillanatokban. És  szépségesen sütött a nap, mint Ábel születésekor is. 

Az utolsó percig (a méhszáj eltűnéséig) kivajúdtuk magunkat Bálinttal, de mivel a fájások ritmustalanok voltak és nem éreztem tolófájást a dokim és a másik orvos javaslatára is császármetszés lett a vége. 

Utolsó perces fájások közepette kellett átülnöm a hordágyra, a hordágyról pedig a műtőágyra. Megkaptam az epidurális érzéstelenítést és meg is szűnt minden fájdalom. Maga a műtét teljesen lazán ment, jól elszórakoztatott az aneszteziológus. Tompán éreztem, hogy picúrt kihúzzák belőlem. Láthattam, hallhattam, a kicsit a vizsgálata után odatették az arcomhoz és meg is puszilgathattam. 

Utána jött a macerás része. A lábam nem mozdult, felül meg remegtem, mint a kocsonya. Másnap bírtam felkelni, de nagyon fájt a seb. Minél többet mozogtam, annál könnyebb volt napról-napra, de simán becseréltem volna a hasi vágást két gátmetszésre. Nem beszélve az iszonytató fejfájásról, ami itthon ért el az érzéstelenítés miatt.

Két hete vagyunk itthon, de már nem érzek semmi fájdalmat. Mivel ünnep előtt álltunk, hamar hazaengedtek, mert a kicsi és én is jól voltunk. Igaz, a tejem nem indult meg a kórházban, de mihelyst kitettük a lábunkat a szobából és hazaértünk sikerült szoptatni. Na igen, most éreztem igazán, hogy mindenütt jó, de legjobb itthon! Hátam közepére kívánom a csibesárga kórházi ágyneműt, a kényelmetlen óriáspárnákat, a 40 fokos fürdőszobát, a randa kis angolpólyát, meg hogy 5 méterre volt a nővérhívó az ágyamtól...
Nem jött ki rajtam a bődörgés sem, Ábellel folyton bőgtem.

Szóval, megérkezett a mi második boldogságunk, betettük a karácsonyfa alá is. :D
Szopizik, szépséges! Leesett már a köldökcsonk is. Sokat vesztett a nagy súlyából,  de már kezdi újra felszedegetni. Egész jól alszunk éjszaka! Igaz, a minap kimentem éjjel a mosdóba és úgy leesett a  vérnyomásom, hogy  összeestem. Szerencsére, ezen kívül semmi bajunk. :)Üröm volt az örömben, hogy Ábelemen pont aznap fedeztük fel a bárányhimlős hólyagocskákat, amikor bevonultam a kórházba. 
Mégis áldás volt és a Jóisten rendezte így, hogy addig gyógyuljon, míg mi bent fekszünk és ne  kapja el a kicsi, itthon pedig összeszokjunk Bálinttal egy kicsit, mire Ábel hazajöhet. 
Ábel nagyon várta, hogy találkozhasson Bálinttal, azt hittem, nem lesz ilyen intenzív az öröme, mint amilyen lett. Folyton nézi, szoptatás közben a haját szagolgatja, a szemét keresi, puszilgatja, becézgeti. Segít, ha kérjük. 
Van is sírás, hogy tesó mellől, a hosszú szünet után újra oviba kell járni.

Egyedül a levegő hiányzik, mivel téli baba, még nem sokat levegőzünk, de tavasszal majd megindulunk! :)

Addig is, tökéletes boldogságban gyönyörködöm, élvezem, hogy nem tápszert kell kutyulnom!


13 megjegyzés:

 1. Gratulálok, gyönyörű kisbaba! Az én fiam 4130g-al született, mire hazaértünk már "csak" 3850 volt. Az orvosom azt mondta ne izguljak, neki van miből veszíteni. Ha pedig szopik, ami szerintem egy anya számára a legjobb dolog, a gyerek de a saját kényelme szempontjából is, hamar visszahízza az elvesztett súlyt.
  Békés, boldog napokat kívánok az immár 4 tagú családodnak!

  VálaszTörlés
 2. Szép történet, szép baba, szép mama, szép család...:) Béke, boldogság és szeretet kísérjen benneteket.<3

  VálaszTörlés
 3. Örülök, hogy nem volt trauma a szülés... :)
  Legyen sok örömetek egymásban!!!

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok ehhez a két gyönyörű kisfiúhoz!

  VálaszTörlés
 5. Sok boldogságot, jó egészséget az egész családnak! :)

  VálaszTörlés
 6. Gratulálok a gyönyörűséghez! Sok örömetek legyen egymásban!

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok,jó egészséget,boldog napokat kívánok az egész családnak!Nagyon szép baba,a bátyuska is nagyon szép!

  VálaszTörlés
 8. Gratulálok a csodás fiúkhoz!!! So tejcsit a kicsinek és mindenkinek jó egészséget!!!

  VálaszTörlés
 9. Jó egészséget mindnyájatoknak!

  VálaszTörlés
 10. Jó, hogy lazán vetted a császármetszést, nem agyalsz rajta, hogy így történt. A legfontosabb úgyis a baba, és ő gyönyörű (és szerencsére egészséges is). Gratulálok !
  Erzsi

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm a beavatást a szülésbe!isten éltessen itt is, továbbra is benneteket!!!!!
  A mi nagy családunkba tegnap délután született egy csodálatos kicsi lány: vízben.:) Gyönyörűek és jól vannak! Nővérem legfiatalabb unokája, keresztfiam lánykája.Boldog vagyok!!!!!!Egy kisbaba érkezésénél nincsen nagyobb öröm a világon!

  VálaszTörlés
 12. Sok boldog pillanatot kívánok neked és erőt egészséget a mindennapokra !!
  Tetszik a blogod és ez a bejegyzésed fantasztikus !!!

  VálaszTörlés
 13. Gratulálok,és minden jót kívánok nektek!

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online