2012. november 22.

Ideje már...

...nyilatkoznom itt is, a Facebookon mindig mindent megírok. Hoztam képeket a legutóbbi munkáimról, de előtte bébi-téma.

Most a 36. hetet töltjük. Innen már bármikor jöhet, de persze töltse csak ki az idejét, ahogyan azt kell. Ábel pontosan a kiírt napon, a 40. hét legutolsó napján született. :) Bálintom azért 1-2 nappal hamarabbra időzíthetné, hogy Karácsonyra hazaérjünk, de lesz, ahogy lesz.
A 35. héten az uh-on a doki megállapította, hogy keresztben fekszik a medencecsont felett. Ezen a héten csinált egy kontroll uh-ot. Mozdult ugyan, de most meg medencevégi fekvésű. Azért még reménykedem, hogy december közepéig a megfelelő helyzetbe kerül. Elég mozgékony (hely ugyan már nem sok van bent). Nst-n is állandóan elcsúszik a kütyü, mert lerúgja. :D
Gyalogolni, lépcsőzni, főzni, zoknit fel-lehúzni, postán sorban állni, vásárolni... már utálok. Szóval mindent. Már Zs hordja Ábelt az oviba. Azaz az egyik mama, de most mindkettő kidőlt, megfáztak. Paráznak miattam, hiába mondom, hogy én most egyáltalán nem, mint anno Ábelnél. Ne ragasszák rám az idegeskedést! :) Hála az égnek a dokim is egy végtelenül nyugodt, már talán túlzottan is szótlan ember, a lényeget elmondja, nem idegesít feleslegesen. 
A kórházi motyó összepakolva és a kicsinek is megvan szinte minden. Már csak az ápolószereket kell megvenni.

***

Na, de most jöjjön a kézimunka. :)
Készült megrendelésre két kis fotóalbum. Az egyik kész alapra, a másikhoz csak belső volt és a kemény borítót is én készítettem hozzá. Kérte Andi, hogy piros-fehér, margarétás, pillangós legyen mindkettő. Azt hiszem, mindent sikerült teljesíteni. :)

Aztán felkeresett Bea azzal a kéréssel, hogy ha még belefér szülés előtt készítenék-e falvédőt, fali üzenőket a  lányainak. Még bevállaltam. A nagyobb lányának készült egy  lila falvédő forgókkal és két fali üzenő. A kisebbik lányának pedig három kék fali üzenő. Sosem készítettem még ilyen üzenőtáblákat, de nagyon jól ment és szerintem jól sikerültek, mutatósak. Anyagukban könnyűek. Bár nálunk beszerezni színes gumit... Hát, nem egyszerű...
Egy-egy táblára került két kis virág, ezek lehetnek a  tábla díszei, de kitűzőként is viselhetőek. Ajándék a lányoknak. :)


A maradék lila anyagokat felhasználva készítettem még egy fali üzenőt (szintén egy kitűzővel) és egy 2013-as határidőnaplóra passzoló borítót. :) Még van egy pici a lila vásznakból, készült is még valami, de az meglepetés egy  illetőnek, aki olvasni szokott, így még nem mutatom. ;D

Gyúrtam a múlt  héten illatos bőrtápláló levendulás fürdőgolyókat is. Jól sikerültek, ezek is ajándékok lesznek.


Elkészült végre Ábel karácsonyi zoknija és adventi naptára is. Vettem egy Debbie Mumm vásznat, ajándékokhoz. Számomra volt ajándék ez az óriási hóemberes blokk , amiből kettő is van (plusz számos kicsi). Egy Ábelé (és később Bálinté is) lett, egyet eltettem, ha majd megint tanítok elkészítem és mindig az aktuális osztályomé lesz.
Hogy ne legyen olyan sík, olyan unalmas a  hóember vatelint alátéve több helyen letűztem. Kapott a kalapja magyalbogyókat, a sálja rojtokat. Az orrát kicsit ducibbra alátömtem. A szája és a szeme gyöngyökkel lett kivarrva. Varrtam rá hátlapot, kimerevítettem alul-felül léccel. Körben felragasztottam ragasztópisztollyal 24 minicsipeszt. Varrtam 24 kis zsákocskát (ez volt a halálom ebben a feladatban). Talán túl kicsik is lettek. A naptárhoz arányosak, de a tartalmukhoz kicsit szűkek. :)
A számokkal is gondom akadt, mert a számsablonjaim nagynak bizonyultak. Hímezgetni sok idő lett volna, így maradt a jó öreg indigó és az akrilfesték.  A zokni végtelenül egyszerűen és gyorsan ment. Mielőtt megvarrtam, azt is kicsit tűztem. Mindkét munkát kézzel. :)
Mindig is szerettem a hóember motívumot karácsonykor, na most az lesz itthon mindenhol. :) Meg szarvasok. :D

És végül, készült sok-sok (ahány, annyi féle) fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal töltött karácsonyi szív Judit kérésére. Ajándékba szánja őket. 
Van köztük filc rátétes, applikált, hímzett... A fagyöngyös és a szarvasos a kedvencem. :D Az illatuk egy mámor, remélem az lesz akkor is, amikor Judit kibontja majd a csomagot! :D12 megjegyzés:

 1. Istenem, de szépségek, amiket alkottál! Mind! Egytől egyig! Jól kihasználod még a hátralévő időt!!! :) Most jó kis kedvet kaptam a hóemberes kisszívekhez, ha nem bánod. Szerintem fogok készíteni hasonlókat én is! Na, és az albumok! Csodaszépek! Boldogságos babavárós napokat kívánok még neked! Éppen most szült a húgom is, mi is babázhatunk majd egy kicsit:) Figyellek tovább:)

  VálaszTörlés
 2. Olyan szép minden. Látom, még az utolsó napokat is kihasználod. A kicsi emberke meg úgy is megfordul addigra, mondogasd Neki / reméljük /. Nagyon szép napokat kívánok Nektek.

  VálaszTörlés
 3. Látom nincs tétlenkedés. :) Pihenj sokat azért!! Minden nagyon szép lett, és a rénszarvasos szívecske, oh, imádom. :)

  VálaszTörlés
 4. Hát jól kihasználod az idődet, minden nagyon szép és ötletes, de nekem a piros pillangós margarétás borítók tetszenek nagyon-nagyon. Annyira ügyes vagy. Könnyű szülést kívánok.

  VálaszTörlés
 5. Rengeteget dolgoztál és szépeket! A baba fekvése miatt ne aggódj, nekem azt mondta a doki, hogy a 2. illetve többedik gyerekek ált-ban már csak az utolsó pillanatokban helyezkednek be megfelelően. Nálam is így volt és nagyon sok barátnőmnél, akiknek több gyerekük van. Legkésőbb az utolsó nap a 90 %-uk szépen befordult:-) Beszélgess vele, mond el neki, hogy milyen fontos, hogy beforduljon és hogy mennyivel könnyebb lesz neki kibújni, stb... és hallgatni fog rád :-) - hacsak nem a konok fajtából való! :-)))

  VálaszTörlés
 6. Szurkoltam, hogy megforduljon, de még hátha...
  Őrizd meg a nyugalmadat továbbra is, így jó! ♥

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm mindenkinek kedves szavakat és a biztatást! :)

  VálaszTörlés
 8. Besza....k :))) egyszerűen elképzelni nem tudom, mikor tudtad ezeket megcsinálni?????? :O Gyönyörűek a munkák, különösen a piros albumok lettek nagyon-nagyon szépek! :D

  VálaszTörlés
 9. Barbi szorítok, de minden rendben lesz!!Egyébként fantasztikus munkát produkáltál,tényleg elképesztő mikor tudtad ezt a sok szépséget megcsinálni.

  VálaszTörlés
 10. Hű mennyi minden, Barbi!!! Nagyon jól szervezett lehetsz , hogy ez mind belefért az idődbe!! Gyönyörűek, gratulálok!

  VálaszTörlés
 11. Barbi, ezek MIND gyönyörűek! Nem is tudnék kedvencet kiemelni. :)

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online