2011. április 6.

Napsütéses szottyos napok


Kint egyre szebb az idő, Ábel egyre szottyosabb. Múltkor kötőhártya-gyulladás. Egy nap bölcsi. Most köhög, lázas. Tüsszögne, de bent tartja. Ijesztően bevörösödik a feje, dagadnak a homlokán az erek, mintha szét akarna pattanni. Mondom neki, hogy ereszd ki, hadd szóljon és hadd repüljön, ki bánja, csak agyvérzést ne kapj, de meg van ijedve. Hiába, a tüsszentés egy csuda dolog, nem tudjuk irányítani, szerintem ez "rémíti" meg. Az orrát sem fújja, inkább szívja, bár leporszívózni engedi, sőt már magának csinálja.
Múlt pénteken megérkezett az új ágyunk, csodás matraccal, de új ágy ide vagy oda, mostanság kb. 3-4 órákat alszunk (ha összeadjuk). :(
Azért már látszik némi fejlődés a gyógyszerektől.
Tegnap éjszaka is ott fetrengett közöttünk. Mindenért bőgött, ami csak az eszébe jutott. Beadtam neki egy adag lázcsillapítót éjjel 2-kor, simogattam a hátát, aztán a fejét. Erre Ábel: Anya, a hajamat ne, mert összeborzolod!
Na, kérem, milyen fontos éjszaka is a frizura... Ki gondolná, hogy ilyen kis hiú. Ebből is látszik, hogy nincs is olyan rosszul, mint ahogy kinéz. Mert most bizony eléggé az arcára van írva, máskor nem látszik ennyire rajta. Nagy karikák vannak a szeme alatt, a szemei fényesek a hőemelkedéstől...
Közben ügyködöm, de még minimálisabbra csökkent az időm és nagyon nem is esik jól semmit csinálni, lefagyva ülök két tennivaló között.
Készül egy újabb babadoboz, egy titkos meglepi Zs-nak (névnapja lesz), meg száz másik dolog egyfolytában, amiknek úgy érzem sosem érek a végére. Húsvétolnék is, de hát ez a százegyedik dolog.
Most nagyon fáradt vagyok (főleg fizikailag), de már úgy örülök, hogy míg a suliban a gyerekekkel kint vagyok az udvaron melegít a nap!

3 megjegyzés:

 1. Neked sok erőt, Ábelnek gyógyulást!!!
  Mi sokat szenvedünk a köhögéstől. Ami nekünk be szokott válni: Egy kupak ecet a fürdővízbe. Mellkasra este egy kevés olivaolajba kakukkfű és levendula olaj.
  Kötőhártyához szerencsére még nem kellett gyógyírt találni.

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm a jókívánságot, már javulunk! :) És a tippet is!!! :)

  VálaszTörlés
 3. Jobbulást kívánok!Sajna néha nem egyszerűek a gyerekek:D.

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online