2011. január 2.

Saját lelkem megerősítésére (is)


... és azoknak, akiknek szükségük van rá. Egy újságban találtam és megtetszett. Ha van kedved, vidd tovább a blogodra, hogy leszámoljunk a magyarokra oly jellemző önsanyargató borúlátással! :DDD
Le a pesszimizmussal!
:D

Optimista Tízparancsolat

 1. Soha ne add fel!
 2. Hinned kell önmagadban, hiszen képes vagy kitűzött céljaidat elérni, ha képességeiddel összhangban vannak. Légy türelmes és kitartó!
 3. Légy segítőkész, kedves társaid iránt! Ha nyitott vagy az emberek felé, meglátod, személyes kapcsolataidban többszörösen "megtérül" majd a kedvességed.
 4. Mindig jól fontold meg jelentős döntéseidet!
 5. Nehéz helyzetekben is optimistának kell maradnod! Ez nem könnyű, és lehet, ilyenkor kissé torzító szemüvegen keresztül kell nézned a valóságot, hogy elviselhetőbb legyen.
 6. Gondjaidat, de örömeidet is oszd meg barátaiddal, szeretteiddel!
 7. Összpontosíts a jelenre! Ha így teszel, a sebek idővel begyógyulnak.
 8. Az emberekben inkább a közös vonásokat igyekezz megtalálni, ne a különbségeket!
 9. Védd a természetet, csak így élhetsz harmóniában környezeteddel is!
 10. Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. Egy kis humor, pozitív hozzáállás segíteni fog, hogy mindig tudd: az élet szép.

"Akinek a születésekor a Jupiter bolygó előnyös fényszögekkel kiemelkedő helyet foglalt el az égbolton, az másoknál biztosan könnyebben ér el mindent az életben. Ennek oka azonban nem más, mint szerencsés természetében, mégpedig az élethez való pozitív hozzáállásában és embertársaihoz való nyílt, barátságos és jóindulatú viszonyában rejlik. Problémáiban mindig segítőket, erős és tartós támaszt talál, mert alkata is lehetővé teszi azt, hogy mellé álljon a szerencse. A szerencsés Jupiter ugyanis nem más, mint a bennünk hordozott készség arra, hogy megragadjuk a pozitív lehetőségeket. A világra való nyitottság, a gondviselésbe vetett hit és önbizalom mind benne vannak egy szerencsés Jupiter-állásban, ami sorsunkat pozitív irányba befolyásolja."

Lehet, hogy a Jupiter születésemkor nem a legkiemelkedőbb helyen állt, de úgy érzem, nagyon közel volt! Én hiszek abban,hogy nem szabad betegségekről beszélni, és minél többet gondolunk az elérni kívánt dologra, magunkhoz vonzzuk azt!

"Mivel AZ OPTIMIZMUS TANULHATÓ(!), bárki képes rá.
Azért vesztes valaki, mert azt gondolja magáról, hogy vesztes. ... Mindannyian egyenlő esélyekkel indulunk, a sikeres embert a sikertelentől csak a gondolat és az abból megszülető tett különbözteti meg."

A gondolatnak hatalmas teremtő ereje van.
Mi ne tudnánk ezt, szépségeket teremteni igyekvő emberek? :D
Éljen a derűlátás!
;D

7 megjegyzés:

 1. Köszi Barbi! Egyetértek mindazzal, amit leírtál és igyekszem én is szem előtt tartani ezeket a szavakat! Köszönöm.
  puszi:Manka

  VálaszTörlés
 2. Ennél pozitívabb, kedvesebb évkezdés nem is kell Barbi! :DD

  VálaszTörlés
 3. Kedves Barbi,

  túlteng itt a jupiteri energia:-)))
  Öröm volt téged olvasni!Köszönöm!
  Nyugodt szívvek kívánom neked, hogy legyen olyan a 2011-es éved, amilyennek szeretnéd... :-))))))))))))))))))))))))))))))

  VálaszTörlés
 4. Igeeeeeen!!! Nekem az egyik legnagyobb felismerésem az volt tavaly, hogy az optimizmus, ami mindig is jellemző volt rám, nem azt jelenti, hogy klassz az életem és csak jó dolgok történnek velem, hanem az, ahogy fogadom a mindennapok összes történését... Szóval az optimizmus nem az, ahogy az élet viszonyul hozzám, hanem ahogy én az élethez... És ezzel együtt nincs kibúvó - csak rajtunk múlik a dolog és a pozitív hozzáállás igenis fejleszthető:))

  VálaszTörlés
 5. Köszi Barbi! Most elég sötétben látok mindent és az alapvető optimizmusom is nagyon megfogyott...

  VálaszTörlés
 6. Nekem is nagyon tetszik, magammal is vittem! Köszönöm! :)

  VálaszTörlés
 7. Teljesen igazad van! Bár én úgy gondolom, hogy kellenek nehézségek (próbák) is, hogy megedződjünk.

  Én azt fűzném még hozzá, hogy az is fontos, lássuk meg minden kis dologban a jót, hiszen annyi vicces dolog történik körülöttünk és annyi kedves apróság vesz körül minket! Muszáj ezeket az icipici dolgokat is észrevenni! Jó érzés rámosolyogni valakire vagy átadni a helyünket egy kismamának. Egy vak embert elnavigálni és közben beszélgetni vele pedig kifejezetten élmény. Nagyon aranyosak és olyan érdekes dolgokat is megtudtam tőlük, amit másoktól nem (pl. a Láthatatlan kiállításról).
  Emlékeztek a Fércművek játékára (amikor zsebrémeknek kellett nevet és jellemet írni). Annyira feldobódtam az egésztől, hogy valahogy hirtelen, abban az időszakban még a szokottnál is több bolondos esemény tanúja voltam a villamosokon, buszokon...

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online