2010. május 8.

Répás-tejszínes csirke

Elsőre talán nem olyan guszta, mint amennyire nagyon finom!
Mikor főzöd frenetikus illata van a konyhában az aromás zöld fűszerektől, ráadásul pillanatok alatt kész van!
Tésztával igazi olaszos, mediterrán étel, de rizs körettel se kutya.
Ha fogyózol, netán tejérzékeny vagy, hagyd el a tejszínt, így sem fogsz csalódni.



Kevés olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, süsd át, pirítsd meg rajta a csíkokra, vagy kockákra vágott csirke/pulykamellet. Szórd meg kis sóval, borssal, bőven rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal. Szórj rá apróra reszelt friss, zsenge sárgarépát, párold a hússal, majd öntsd nyakon az egészet főzőtejszínnel. Hagyd a szép narancsszínű szaftot kicsit elfőni, besűrűsödni.
Kész!
Annyira, annyira finom!
:P

5 megjegyzés:

  1. Hm, nagyon jól hangzik, és egyszerű, ami a legfontosabb nálam:)
    Botinál meg alapvető, hogy a zöldség bele legyen rejtve, még véletlenül se látszódjon, hogy az eredetileg sárgarépa volt, így biztosan megeszi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem az ilyen egyszerűnek tűnő recepteket:D:D:D:D!!!!Köszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Barbi!Már az este lecsaptam rá, most pedig nekiállok megfőzni.Majd beszámolok az eredményről...:)

    VálaszTörlés
  4. Ma ha minden jól megy nálunk is ez lesz az ebéd:D:D:D:D...Köszi még egyszer!:)

    VálaszTörlés
  5. Kész lett,naggggyon finom lett ,csak pár falat maradt belőle.Legközelebb kicsit több húsból csinálom.
    Külön élvezet volt,hogy a kertem fűszernövényeit használtam hozzá: kakukkfű, bazsalikom és rozmaring.Már megkaptam a következő adag készítését!:)
    Köszi szépen!!!!!Pussz!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online