2009. június 26.

Ismét péntek...


...ismét humor!

2009. június 25.

Tegnap, amikor végre elállt az eső...

...igyekeztünk kiélvezni a napsütést!


A cukrászdában,
a játszótéren,
a tóparton,


a parkban.


És nagyon elfáradtunk.

:)


Ó, és még valami!
FércJudit!
Figyelmedbe ajánlom a tópartos fotón látható csudapofa övdíszemet!
:D

Igen, ő itt Brúnó! :))

2009. június 21.

Aromaterápia gyöngyfűzéshez
Ez a kis levendulás tűpárna Babrának készült. A gyöngyfűző lányok is igen gyakran használnak tűt, ezért kért cserebere egyezségünkön belül egy tűpárnát is tőlem. Illóolajjal van átitatva, így gyöngyfűzés közben még relaxálhat is az ember lánya. Munka végeztével pedig bezárható.

2009. június 17.

Móninak

Egy újabb cserebere, és nem az utolsó. Olyannyira nem, hogy most készül a másik Babrának, de mivel kibővítettük a cserét több dologra, az övét kicsit később mutatom. Móni patchwork újságjai megtetszettek, küldött még melléjük nagyon szép karácsonyi anyagokat és blokkokat. Cserébe egy Colette-féle malaclopó bugyrot kért. Megpróbáltam valami hasonlót összehozni. Ilyen lett. A narancs színt Móni kérte.

Moncsi, remélem nem bánod, hogy hamarabb megmutattam, mint ahogy odaérne hozzád...
És remélem, tetszik majd.
:)

Hát, bizony most vettem észre, hogy a csipkén ellenkezően futnak a hurkok, de talán nem is rossz, ha azt mondom direkt így akartam...
;)

2009. június 15.

Székelyvicc

Székely házaspár ül a lócán....
Asszony mondja: - Szeretsz-e még engem? Sosem mondod...
Férj mondja: - Egyszer megmondtam. Ha változás lesz, szólok!

Tárkonyos zöldségleves


Tárkonyos zöldségleves

Hozzávalók:

10 dkg zöldborsó (mélyhűtött is lehet)
10 dkg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller (van, hogy csak a zöldjét teszem bele)
3 evőkanál olaj
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1/2 citrom leve
1 evőkanál vágott tárkonylevél (ecetes vagy szárított is jó)
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál piros fűszerpaprika
ízlés szerint só

A sárgarépát és a zellert tisztítás után egyforma kis hasábokra (mint amekkora a zöldbab) vágjuk. A meghámozott vöröshagymát finomra metéljük, majd a forró olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és egy evőkanál vizet ráöntve a tűzre visszatesszük. Belerakjuk a zöldségeket majd egy-két percig erős lángon pirítva kevergetjük. Ezután 1 liternyi vizet öntünk rá, és befedve megfőzzük a zöldségeket. A tejfölt, a citromlevet, fél dl vizet és a lisztet simára keverjük, majd behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Folytonosan keverve legalább 5 percig forraljuk, ezután beletesszük a tárkonyt, és éppen csak forráspontig melegítjük, de már nem forraljuk. Ha savanyúnak találnánk, csipetnyi cukorral édesíthetjük. Aki szereti tésztát, galuskát is tehet bele, de anélkül is nagyon jó.

:D

Dob-szer-da

Iiiigeeeen, már megint nyertem!
Csak hárman játszottunk, ezért nagy volt a nyerési esélyem.
Ezúttal Anikó oldalán Színia Dob-szer-da című könyvét.
Nagyon boldog vagyok ám!
Nagyon szeretem a rovásírást, mindig is érdekelt, használtam is egy időben. Jó lesz újra olvasni róla, meg sok más varázsos dologról!
Anikó oldalának fejlecén ez áll:
Lélek. Fényesítő. Művészet. Terápia.
És ez mind-mind tényleg ott van nála, nagyon szeretem olvasni, üdítő és építő. Ajánlom figyelmébe mindenkinek, aki még nem talált oda.
Pesszimistáknak, hogy optimisták legyenek,
optimistáknak, hogy azok is maradjanak! :D

Anikóköszönöm.

Pofákat vágok

Emlékeztek még a Bálint napi szív alakú krumplira?
Néha rálelek egy-egy mulatságos zöldségre, gyümölcsre.
Most ezt a nagyorrú barackot találtam (Zsolti persze fordítva akarta betöltetni velem a fotót, de mondtam neki, ez nem olyan blog...) :D
Édespofa lett nem?

Szerintem ők is cukik, de róluk egyenlőre ennyit... ;)

6 nem túl lényeges dolog

Ez egy régi-régi fotó. Balaton, 2005


Manka játékba hívott.
És én mindig megyek, ha játékba hívnak. Mankát pedig kedvelem, szívesen teszek a kedvére. Az önismereti játékokat pedig egyébként is szeretem. Ti talán már jobban ismertek mint a saját családom, vagy én magam, de itt van még 6 dolog rólam.

A játékszabályok:
  • mondjunk el magunkról 6 NEM túl lényeges dolgot, amit kedvelünk
  • említsük meg linkkel aki játékra hívott minket
  • válasszunk 6 blogolós társat, akinek továbbadjuk a játékot
6 NEM ( vagy igen?) túl lényeges dolog, amit kedvelek:
  1. nagyon szeretem a vizet, szeretek úszni
  2. szeretem, mikor Zsoltinak bakásra van nyírva a haja (most is volt fodrásznál :D - ilyenkor mindig újra beleszerelmesedem)
  3. a jó zenéket szeretem hangosan hallgatni (ezt egyre kevesebbet teszem Ábel és a társasház miatt - most Phil Collins megy dvd-n, míg Zsolti fürdet)
  4. szeretem a kakaót tejszínhabbal és vajas kenyérrel (télen este a tévé előtt az igazi, de nyáron reggelire se rossz ;D)
  5. szeretek teregetni
  6. és szeretem, ha szép rendben állnak a párnák a kanapén (úgy nem jó, ahogy más teszi fel - igaz Ábel mostanában mindet ledobálja, úgyhogy nem erőlködöm)
Hát ennyi. Akiket én hívok játékba, csakis ha van kedvük:

Abile
Bruercsi
Csigi
Edit
Naomi
Leda

2009. június 13.

CsipkejózsikaÁbel két nappali alvása lecsökkent egyre (már egy jó ideje). Ezt az egyet mikor hova időzíti. Szeretném, ha ebéd utánra sikerülne. Ezeken a képeken egy sikeresen beütemezett és igen hosszúra sikeredett pihenés után vigyorog. A haja rémes, bizony egyik fürdés alkalmával megnyirbáltam (olyan is lett - esküszöm, soha többé...).
Zsolti úgy hívja mostanság:
pádre.
;DBevállalós

Colette mutatta meg először a varrós műhelye rumliját, aztán sokan fellelkesültek, és lehullottak a leplek a rendetlen asztalokról. Én mindig is csíptem azt a mondást, miszerint csak a kis ember tart rendet, a zseni átlátja a káoszt! :D No, zseni azért nem vagyok. Időről-időre rendet teszek magam körül, de képtelen vagyok megtartani, nem tudom, miért. Műhelyem nincs, ott varrok, hímzek, ahol éppen elér az ihlet és nincs útban más, vagy én másnak. Sok-sok fiók mélyén vannak a dolgaim szanaszét a lakásban. A fotó elég visszafogott. Ha mélyebbre mentem volna, szörnyűbb lenne. És a legdurvább fiókokat, sarkokat nem mutatom meg juszt sem! Nem is beszélve az egyes dobozok tartalmáról, amelyek kívülről ugyan a rend látszatát keltik, de belülről!!! Rég készülök egy újabb rendrakási hadjáratra, de még nem jött össze. Idő szűkére fogom, de inkább a lustaság és a fiókokra ránézve belémköltöző kétségbeesés tart vissza mindentől... Egyébként sokkal tovább tart bármit is előkerítenem, ha rendet raktam. A rendetlenség közepén általában egyenesen a keresett dolgokért nyúlok. ;)

2009. június 12.

Megint péntek...


... milyen gyorsan szaladnak a hetek...
(Kissé életlen fotó, bocsi...)
:D

Újabb díjat kaptam...


... két kedves blogbarátnőmtől Naomitól és Nőnétől! Ebben a posztban köszönöm meg nekik, ahol korábban már továbbadtam.
Köszönöm ezt a szép gesztust!
:D

2009. június 10.

Házisárkány fest

A házisárkány én volnék. No, nem azért, hogy ilyen hangulatban lennék, hanem csak passzol a rajzomhoz.
Ezt a korai zsenge zöngét még egy továbbképzés alkalmával költöttem egy feladat keretében. Most találtam rá sok-sok papírom között, rittyentettem mellé egy kis képet.
Blogos képhiányomat ekkép pótolva...
Vegye-vigye gyerkőcének, aki akarja!
Kissé modern 'lovagregény', keserédes befejezéssel.
:D


A barátságos "tűzokádó"

Élt egyszer régen-
a lovagok idejében-
egy barátságos sárkány,
kinek sok-sok pikkely volt a hátán.
Elve az volt: nem bánt senkit.
A barátságban erősen hitt.
Tűz helyett buborékokat fújt,
a lovagokkal nem feszítette a húrt.
Királylányokat nem rabolt,
ha rossz kedve lett,
a barlangjába farolt.
Kedvelte a király, meg a lánya,
a szakácsok és a strázsa...
Nem kavart sosem "vihart",
de a végén ő is kihalt.

Hogy csinál....

a traktor?

Néz rám Ábel "anya, hát még ezt sem tudod" arccal...

Brrrrümmm!

2009. június 9.

Bosszantó

Sajnos, nem tudom, mitévő lehetnék????
Továbbra sem látni a képeket. Nagyon kedves tőletek, hogy ennyien reagáltatok az előző bejegyzésre. Nem tudom, mit csinálhatnék. A mobiltartó és az ajándékok azért látszanak ismét (ha még ugyan látszanak), mert azokba a bejegyzésekbe újra töltöttem a képeket. Most a közel 300 bejegyzésembe újra töltögessem a fotókat?! Abba belepistulok!!!!!!! Pláne, hogy van olyan bejegyzés, ahol nem csupán egy kép szerepelt!
Mit csináljak?????????????
Miért van ez??????
Most már pánikolok!!!!!!

Már megint...

...blogproblémám van! Ti látjátok a kollázsaimat, képeimet a bejegyzéseimben? A régebbiekben? Nem jelennek meg, ráadásul nem is töltik, ha újraszerkesztem a bejegyzést, vagy legalábbis irtó lassan és nem győzöm kivárni. Mi van már megint? Pedig már Mozillázok, és azóta minden rendben volt. Most már megint mi ütött belé...
fweijfowefoiawofhwef :/

2009. június 8.

King of Leon

Újabb kedvencem van!
Nagyon-nagyon-nagyon tetszik! A zene, a fickó hangja, és hát bevallom egy kicsit bele vagyok szerelmesedve a kék szemű énekesbe is...
De Zsoltinak psssszt! ;D

Mobiltartó

Amotae ajánlott egy remek oldalt az egyik fincsi turmixban. Itt találtam rá erre a filc mobil/iphone tartóra és nagyon megtetszett!
El is készítettem filc helyett fekete textilbőrből. Egyforma gombom sem volt annyi, de mivel a telefontárcsa jelzésértékű, talán mindegy is.
Égető szükségem volt egy tokra ;), mert a másikat, ami passzolt volna leendő táskámhoz (talán kész lesz az idén nyáron...), Ábel bébi elhagyta. Egy babakocsis séta alkalmával Saci nagyival odaadtuk neki és ő eldobta, mi nem hallottuk, hisz nem koppant. Odalett.
Persze van boltban vásárolt tokom, de az olyan nagy, ez pedig kisebb és még egyedi is!
Nagyon könnyű volt elkészíteni, így akinek tetszik, bátran vágjon bele! Egy órán belül elkészül! Szabásminta persze nincs, a saját telcsim méreteihez igazítottam. Kicsit ugyan nagyobb lett, de nem csúszik ki belőle és ha egyszer telefont váltok, a következő is belefér.
:DDD

Alakul...
Alakulnak az ajándékok, egyet teljesen el tudtam készíteni a hétvégén, a másik elég összetett, annak az egyharmada megvan. Elégedett vagyok, ennyit sem reméltem. És mivel ajándékok, csak ennyit mutatok meg belőlük!
;D
Két csereberetáska viszont nem igazán halad, ha olvas Móni és Babra: igyekszem! De a gépet mostanság nem nagyon tudtam használni!

2009. június 5.

Pénteki humorEgy gyűrű mind felett...
No, nem olyan kultikus, mint a filmbéli társa, de azért érdekes darab. Nem platina, nem arany, nem gyémántberakásos, hanem xszemes! Körben szalag fut, nem pedig tűz fényére megjelenő szöveg. :D
Bár a blogon most nem látszik, folyamatosan varrok, hímzek, hímzek, varrok, varrok, hímzek, hímzek... Már-már olyan, mint egy kötésminta (egy sima, egy fordított). Csak hát minden meglepi.
Ezt a kis gyűrűt magamnak rittyentettem két ajándék között, mert folyton a tűt keresem (azért nem a szénakazalban-bár néha olyan egy-egy fiókom). Általában a térdemet felhúzva hímzek, fonalcserénél a tűt a nadrágomba szúrom. Néha nem. Akkor keresgélek, és félek egyszer beleül Ábel vagy mi. Öreg hiba lenne! Ezért készítettem egy kis monogramos tűpárna-gyűrűt, így mindig szó szerint kéznél lesz a tű! Többszöri nekifutásra lett ilyen, akartam alá csipkét, de nem tetszett, varrtam rá körbe gyöngyöket, de az sem tetszett. Végül ilyen maradt. A zsinór/szalag ragasztása nem a legpontosabb, de ez az első ilyen darab. Ez a legsűrűbb vásznam (turis), kékeszöld/zöldeskék (ahogy tetszik) színe van. Erre igazán apró mintát lehet hímezni.
Készítsek a karácsonyi piacomra is? Van, akit érdekel? Bár azokat egyéb mintával, nem betűvel készíteném. Epres, rózsás, levendulás... Bejön?
A fotók elég bénák, mert egy kézzel macerás kattintani, ráadául megint pocsék esős, borús idő van... :(

2009. június 4.

Uzsonna


Ez egy ötletgyűjtő bejegyzés lesz.
Uzsonna-ötleteket, recepteket, tippeket kérek tőletek!
A fent látható bébiételeket anno én gyártottam, de ezek ideje már rég lejárt (nem szavatossági értelemben, mert mind elfogyott, hanem rég lejárt a pépek ideje, hisz már darabosabb és tartalmasabb dolgokat kap).
Szeretném változatosabbá tenni Ábel uzsonnáit és jól bevált ötleteket szeretnék, hátha ő is megeszi. Komment formában várom a tippeket, persze, csak ha van kedvetek hozzá!
Egyébként Ábel 16 hónapos, hamarosan másfél éves, és többnyire azt eszi már, mint mi. Kedvence a máj.
Köszönöm!
:D

2009. június 2.

Csodák Mazsolától!


Épp altattam Ábelt, amikor kopogott a postás. Egy hatalmas csomagot hozott, amire egyáltalán nem számítottam. Aláíratta velem az ajánlott szelvényt és otthagyta a csomagot a lépcsőházban, pedig látta, hogy a kicsi a kezemben van. Ezen jól felfortyantam, de rögtön elszállt a mérgem, mikor megláttam kitől is jött ez a sok szépség!
Jajj, azt sem tudom melyikről áradozzam legelőször!
Nagyon szeretem az epret, az ízét, az illatát, a színét!
Most kaptam mindenből Mazsolától!
Birtokosa lehetek egy gyönyörű pinkeepnek. Tényleg hihetetlenül szép és pont megáll a kis állványomon!
Aztán kaptam egy tildás epres muffint kis gombokkal! Mmmm! Nagyon kis guszta, harapnivaló!
Egy befőttesüvegnyi érett, hibátlan, gyönyörű eprecskét!
És az ízletes ráadás (bár még nem kóstoltam, de hamarosan megfogom;)) : egy üveg eperlekvár!

Még egy valami lapult a csomagban, egy remek könyvecske, tele állatok fotóival. Remek ajándék ez az én Ábelemnek, mert a könyveket és az állatokat is nagyon szereti!
Rögtön beszaladt vele a szobába és nézegetni kezdte, közben folyamatosan halandzsázott mellé! :)))

Végtelenül hálás vagyok a szép ajándékokért Mazsola!
Nagyon köszönjük!

***
Mazsolával az ajándékozás egyébként Pif-ként indult, de cserebere lett belőle. Igyekszem mielőbb elkészíteni én is a meglepetésemet! Egyszerre igen sok vasat tartok most a tűzben, készül, készül mindegyik. Ám mivel mind párhuzamosan, mindegyik kicsit lassan halad!

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online