2009. április 30.

Ha szereted...

... a hárfa finom hangját, hallgasd meg!
Ismét egy régi nagy kedvencemre kerestem rá a youtube-on. :)

Megérkezett...


...csodálatos, szerencsével szerzett medálom Diától! És még a telefonomhoz is passzol. ;D
Nagyon tetszik, azt hiszem, ezt fogom viselni az öcsém esküvőjén!
Köszönöm Dia! :)

2009. április 29.

Csudajó!

Éva Borka: Hungarian Dancers

Katt a képre!

2009. április 27.

Itt vagyok

Na, itt vagyok végre. Mozgalmas volt a hétvége. Ábel elég hisztis volt, ettől én is az lettem, így igen morgós hangulatban voltam a két nap. Sikerült befejeznem és elküldenem két cserebere ajándékomat. Juditnak a táskát és egy nesszeszert a szép babahordozóért. Krisztinek pedig a sok apró csecsebecséért más, még apróbb csecsebecséket. Ő a madárkát kérte és egy Nina mintájával díszített kis ollóőrt. Többet készítettem, hisz annyi szépet kaptam tőle.


Aztán kigondoltam a konyhába egy terítőt. Duplaforgós blokkokból áll majd.
Egyet összevarrtam (nagy úr a kíváncsiság).
És készül a vízforralónak is egy- a terítőhöz illő - kis kabátka. Virágcserepekből kikandikáló jojó- és gombvirágokkal. Ilyeta Patchwork Potteryn láttam. Nagyon az elején vagyok mindkettőnek, és sokáig sutba is lesznek 'dobva', újabb UFO-t termeltem (irtó büszke lehetek magamra :S).


Elkészültek az esküvő napján az autókra szánt fehér kendők is. Még ráírom textilfilccel tesómék nevét.
És még sikerült függönyt mosnom és vasalnom is.
***
És mindeközben Ábel szerzett egy csipeszt!
Ilyen beszerzések során madarat lehet vele fogatni...Egész jól alakul a listám, de még mennyi minden van, ami lóg a levegőben...
:D

2009. április 24.

Damien Rice - Volcano

Új felfedezésem, ami nem is olyan új, 2003-as.
De szerintem nagyon jóóóó!
Úgy döntöttem összegyűjtöm a blogomra a kedvenceimet (azokat, amiket nagyon ritkán hallok), aztán csak katt a zene címkére és végighallgatom, mikor olyanom van... :D

2009. április 23.

Bent is hordoztam...

...kint is hordozom az én kis csöppségemet. :D
Szuper ez a bugyor!
Még egyszer köszönjük Juditnak!

2009. április 22.

BugyorFantasztikus babahordozót és egy meglepi mesekönyvet kaptunk Judittól! Cserebere lett a dologból, hamarosan elküldöm Juditnak a dupla táskámat és egy nesszeszert. A hordozót már kipróbáltuk itthon Ábellel és remekül működik (legalábbis remélem, hogy tökéletesen használjuk). Kisebb utakra (gyógyszertár, tanácsadás, séta a játszótérig, posta..), amikor nem kell sok holmi szuper lesz! Az anyagát én választottam és nagyon tetszik élőben is. A fotó nem mutat sokat, ám hamarosan készítünk képeket használat közben is!
KÖSZÖNJÜK JUDIT!

Köszönőajándék és ültetőkártyákLassan végzek minden feladatommal, ami az esküvői előkészületeket illeti...
:)
A kis doboz egy finom bonbont rejt.

2009. április 20.

Akvarell


Édesanyám születésnapjára.
Hogy hányadik?
Azt egy nőnél nem firtatjuk...
;)

Újra éledt...

Anita otthona és blogja is!
Én is kételkedtem, mert annyira leállt a blog. Ám örömömre, és talán a tiétekre is, célba értek az ajándékok, és nagy boldogságot okoztak! :))) Képek még nincsenek, de Anita már jelentkezett! :)))

Megújulás...

...minden téren. Hétvégén kicseréltünk két ágyat a lakásban, egyiket a másikkal. A régi meggyötörte a derekam. Ezen jól alszom. Zsolti kevésbé szegény, neki újra meg kell szoknia. Így megújult a szoba, ugyanúgy néz ki, mint a régi helyén, mégis más...

Azt hiszem kezdek én is kicsit megújulni. Bár megint náthásak vagyunk Ábellel (éjszaka alig kaptam levegőt), és ez kissé lelomboz, van ami feldobjon! Ma felpróbáltam néhány nyári szoknyámat, régebbi farmerokat és újra jók rám! Azok is, amelyek a környékemre se jöttek pár hónappal ezelőtt! Pedig nem diétázom. Mégis úgy látszik megindultak a kilók, vagyis az is lehet, hogy nem is fogytam, csak kicsit alakultam régi önmagamhoz képest. Talán a több séta, amit a jó időben teszünk Ábellel, segít. No meg hát sok stressz is ért mostanában. És talán kevesebbet is eszek (ez nem tudatos). Tényleg csak akkor kezdek neki enni, ha már hangosan korog a gyomrom. Bár az is igaz, hogy az édességről továbbra sem bírok lemondani... A fogyás téma sohasem foglalkoztatott, mióta szültem azért többet szemlélem magam, elégedetlen vagyok. De most kezdek kicsit helyrekupálódni lelkileg.
:D

Quaker
Beleszerelmesedtem a quaker/kvéker (ahogy tetszik) mintákba! A BP SAL-osok csodálatos samplerének alakulását folyamatosan figyelem, részt ugyan nem veszek benne.
Gyönyörűek ezek a mintagyűjtemények, az egyes minták is önmagukban!
Szimmetrikusak, harmonikusak, nyugalmat árasztanak, mint a quaker emberek, akik azt vallják, hogy az Isten minden emberben ott van...
Szerintem ez adja munkájuk, mintáik tökéletességét...
Az általam hímzett minta takácsvászonra készül az sk festett fonalammal.
Régóta hímzem, amikor időm engedi, böködök ebbe is egy kicsit...
:D

2009. április 18.

Apránként........jutok valamire.
Tegnap sikerült kiszabnom a fekete ruhámat, sőt még egy boleróra is futotta az anyagból. Az más kérdés, sikerül-e szépen megvarrni.
Aztán kész lettem még egy ollóőrrel Krisztinek, de arról nem készült fotó.
És kiszabtam leendő nyári táskámat is. Valami ilyesmi lesz... Nagyon tetszik, és végül is ez a lényeg, hisz az enyém lesz. Kerül még rá pár extra, ha minden igaz, csereberélünk majd Babrával és kap a táskám egy szép gyöngydíszt, no meg egy kis keresztszemes címkét.
***
Igen, nem a fontossági sorrend szerint haladtam a feladataimmal.
De annyira vágyom már egy új táskára!!!! ;)

A turkálás örömei
Annyira jó kis cuccokat lehet találni a turikban! Többek között Ábel kertésznadrágja is onnan van. Szerintem irtó dögös benne! Épp ki van pattogva, a pofiján van kettő és a homlokán. Nem tudom mitől, lehet, hogy csípés. Máshol nincs rajta, így tuti nem kiütés. Azért a mosolya a régi... :D

2009. április 17.

Eltűntem, de megvagyok...

Annyi feladatot találtam ki már megint, hogy sohasem fogom utolérni magam. Plusz még Ábel is náthás, folyik az orra, egyik éjszaka fél órát üvöltött, ma sem tudom miért. Az orrát leszívtuk, utána meg szokott nyugodni, most nem. A bőgésétől én is ideges leszek, így nem voltuk jó páros éjszaka 2-kor...
***
Szóval, két csereberében is benne vagyok, és kinéz egy harmadik is. Cserélek Krisztivel, aki két helyes kis mintakészletért és fiús pántokért a Nina-féle ollóőröcskét és egy filc madárkát kért. Ezeket én túl kevésnek tartom cserébe, ezért még készítek neki két ollóőrt, egy lila virágosat és egy zöldes árnyalatút.
Egy barátnőmnek is hímzek egy kis tűpárnát, egy ábécés mini sampler lesz rajta. Még apró gombostűket is tervezek neki.
Cserélek Judittal is, aki egy csodás babahordozót varrt nekünk, ő megkapja a már régen megvarrt foltos táskámat, és készítek még neki egy nesszeszert is hozzá.


Az esküvő is a nyakunkon van. A képen látható ruha ezer éve ki van szabva (ami jó benne, hogy még mindig jó rám, pedig azóta szültem is, és nem fogytam le:)). Mivel még illene gyászolnom (Ábel miatt már nem hordok feketét) az új ugyanilyen szabású lesz, csak fekete. Egyébként is jobban kihasználom később a fekete ruhát más alkalmakkor.
És most tudatosult bennem, hogy a korábban turkált bambusz táskafül szétcsavarozható, így több táskát is készíthetek hozzá! :)))))) Az első terv már megvan, addig nyírbáltam egy darab zsírpapírt, hogy úgy gondoltam, ez jó lesz így és elkészült a szabásminta. Majd mutogatok, ha lesz mit.


Aztán szabnék még Ábelnek játszóruhákat a Katitól kapott plüssökből.
Készül egy szép sampler is,
aztán anyukámnak is festenék valamit a szülinapjára,
no meg tervezek egy szöszgyűjtőt,
rendet szeretnék rakni a szekrényekben,
az esküvőre is van még teendőm.
A pifek is a levegőben lógnak.
Közben kellene főzni,
takarítani
és sétálni is.
No, meg ott a sok UFO.
***

Iszonyú sok így leírva is.... :(
***

Azt hiszem, szép csöndben meg fogok bolondulni...
***

Tehát, ha nem jövök, csupán ezért nem jövök.
***

És a nyár is úgy el fog röpülni, mint a sicc.....

2009. április 15.

Közvélemény-kutatásom eredménye25-en szavasztatok az 1 hét alatt.
Köszönöm!
Kérésem ugye az volt, hogy jelöljétek be, mit látnátok szívesen kis boltocskámban, ami idény jelleggel nyílna, karácsony előtt. Azért ilyen korai a kérdés, hogy legyen időm elkészíteni a tárgyakat, melyekre igényt tartanátok. A legnagyobb érdeklődésre a szappan tartott számot, igyekszem sok illatos és szép darabot készíteni majd. Mindenképp készül teásdoboz is (rengeteg ötlet van a fejemben), és fenyődíszek. Van, aki az egyéb kategóriára kattintott, ám nem üzent, mire vágyna. Azóta jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat...
Például fonaltartó, tűőr, gombok (levegőn száradó, kerámia hatású masszából). Készítek magamnak, és a kommentekből leszűröm, ezek is tetszenének-e. Novemberben visszatérünk a témára! :))

2009. április 12.

Séta
Baconbe göngyölt csirkemell gombaraguval és rizzsel...
... és finom házi sonka paradicsomhéj-rózsával...... magunk örömére. :)

Utána jó nagy séta a napsütésben!
:D

2009. április 9.

Tojásberzselés

Ez egy szép, hagyományőrző technika.
Hátha van, aki eddig még nem ismerte, megmutatom, hogyan készül.
Hozzávalók: tojás, tű, lábas, vörös- vagy lilahagymák külső héja (pótolható textil- vagy tojásfestékkel is), forróvíz, vékony textil (géz, tüll, nylon), sablon vagy friss növényi részek, madzag, filc, zsinór, gyöngy.

Felforralom a vizet, kiáztatom a hagymahéjat, hogy jól kiengedje a színét (sok héjra van szükség, és érdemes keverni lilahagyma héjával) .


Kiszúrom a tojásokat és kifújom a belsejüket. Nem pocsékolok, ezek tartalma a palacsintába került. :)


Bevizezem a tojást és rátapasztok egy levelet, vagy egy préselt virágot. Papírból is készülhet sablon.


A ritka szövésű anyaggal rászorítom a mintát a tojásra.
Szorosan rákötöm a textilt.


Belemerítem a lébe. A főtt tojás jobban elmerül, a kifújt tojásokat bele kell nyomkodni, hogy telítődjenek és elmerüljenek. Minél tovább hagyom a hagymás lében a tojásokat, annál sötétebb lesz a színük, és annál jobban és szebben kirajzolódik a minta.Az elkészült tojásokat bekenem egy icipici zsírral, hogy szép fényesek legyenek.
A lyukakat filccel, egyéb textillel eltakarom. Ha kedvem tartja, fűzök rá gyöngyöt is. :)Próbáld ki!
Egyszerű és szép!
Ha sikerült, mutasd meg!
Szívesen látom!
:D

2009. április 8.

Ajándék Katitól

Csudajó ajándékot kaptam kedves barátnőmtől!
Még régebben részt vettem nála egy játékban, ahol ezen a dobozon szereplő híres festők nőalakjait kellett kitalálni. Ezt a szépséges dobozt ajándékozta nekem Kati és mellé sok szép plüsst kaptam, melyekből remek dolgokat (legalábbis remélem, hogy majd így sikerülnek) készítek Ábelnek (kisnadrág, póló...).
Hálásan köszönöm Kati!
Nagyon örülök neki!
Majd mutatok fotókat a kész kis ruhácskákról!
:D

Próbálkoztam


Kipróbáltam én is a fonalfestést.
Azért nagy próbálkozás nem kellett hozzá, hisz főiskolán és azon kívül is festettem már textilt, igaz fonalat még nem. Inkább textilfesték és idő gondjaim vannak.
A fotón a fonalak egy Nina által megfestett takácsvásznon hevernek.
Először is, vettem barna fonalat, amit itt-ott ki szerettem volna világosítani fehérítővel, nos abból a barnából mályva szín lett. Az itthoni ezer éves drapp Kolumbia textilfestékem pedig narancsosra (téglavörösre) színezte a fehér fonalat. Bár nem a várt színeket kaptam, tetszik a végeredmény. Pláne, hogy csak ide-oda merítgettem a fonalakat, és kontár módjára pocsoltam.
A kedvem nem elment, hanem egyre nagyobb lett a dologhoz, ám a következő próbálkozás nem a közeljövőben lesz, mert annyi, de annyi az elkezdett munkám!
***
Itt van a töredéke a sok ufo-nak, de hogy hová és mi készül... psssszt! ;)Kész...


... vagyok én is és a meghívók is tesóméknak.
Jöhetnek a vendégek!
:)

Kihalászhatod...


...Norvéghalásznál ezt a gyönyörű tűpárnát, ha írsz egy megjegyzést neki!
:)

2009. április 7.

ScrapMegszerettem a scrapbook lapok készítését. És lassan kezdek egészen belejönni. Remélem, más szemével is elég ízlésesre sikerülnek és nem zsúfolom tele mindenfélével. Íme a legújabb az én drága Ábelemről, aki mindig mutat újat, én viszont kevésbé varrás terén! Jelenleg minden szabadidőm esküvői meghívók gyártásával telik (no meg egy kis net...).
:)

2009. április 6.

Játékra leltem, itt az újabb versem...


Kattints a képre és alaposan nézz körül!
Itt annyi mindent látni, minek egy varrós szív örül!
Írj üzenetet, légy eredeti,
Így lehetsz te, aki e csodás csomagot megnyerheti!
Színre szín és foltra folt,
Ebbe a Foltvarázs aztán mindent belepakolt!
Eredményhirdetés május 3.,
Sok sikert játékos barátom!

:)

Biztosan kíváncsi vagy már arra, mit rejt a csomag, íme a lista:

 • Tatty Teddy - I love you keresztszemes készlet - 8×11 cm
 • Tatty Teddy - Peek-A-Boo könyvjelző keresztszemes készlet - 5×18 cm
 • Fémdobozos konyhai keresztszemes készlet - Paradicsom - 13×13 cm
 • Fémdobozos konyhai keresztszemes készlet - Citromok- 13×13 cm
 • Lanarte - Mókus keresztszemes készlet - 14×19 cm
 • Lanarte - Robin keresztszemes készlet - 14×19 cm
 • Lanarte - Rózsacsokor keresztszemes készlet - 14×19 cm
 • Tökös előnyomott hímzés készlet - 13×13 cm
 • Tökös-tálas előnyomott hímzés készlet - 13×13 cm
 • Disney - Micimackó gyümölcsökkel - rámás keresztszemes készlet - 17cm
 • Disney - Micimackó és barátai - keresztszemes készlet - 27,5 x 41 cm
 • Árvácskák - keresztszemes hímzés készlet rámával - 17 cm
 • Arany és piros exclusive karácsonyi dísz - 3D keresztszemes
 • Arany és zöld exclusive karácsonyi dísz - 3D keresztszemes
 • Falusi bolt - 3D keresztszemes házikó
 • 3 x 1 méter kongré szalag 11 cm széles
 • Fehér fém banner-tartó pillangós 11 cm
 • Fehér fém banner-tartó madaras 11 cm
 • Fehér fém banner-tartó leveles 11 cm
 • Foltvarrás egységcsomag - apró eprek - 5 db eperhez
 • Foltvarrás egységcsomag - szívek - 3 db szívhez
 • Foltvarrás egységcsomag - hosszú szívek - 3 db szívhez
 • Foltvarrás egységcsomag - baglyok - 3 db bagolyhoz
 • Foltvarrás egységcsomag - népszerű csibék - 3 db csibéhez
 • Foltvarrás egységcsomag - tavirózsa - 1 db tavirózsához


Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online