2009. március 31.

Csalódás

Nagyon csalódott vagyok! Az Anita új otthona akcióra küldött sok-sok ajándékkal mi van? Biztosan nagyon sokan elkészültek a szebbnél szebb ajándékokkal, és el is juttaták Mesinek. De semmi hír róluk! Se a lakásról, se az ajándékozásról! Megállt a blog is. Egy nagy átverés lett volna? Valaki nem tud valamit?

Találka?

Megyek a héten Bp-re! Persze ez még nem 100%. Zsolti megy a főnökével a Construmára, de nem tudom még, hogy pontosan melyik napon és beférek-e én is az autóba. No, meg Ábel felvigyázását is meg kell oldanom. Ha megyünk, valószínűleg hétköznap.
Arra gondoltam kedves hímzős-blogolós barátnéim, hátha valakinek van kedve és lehetősége találkozni, nagyon örülnék neki!!! Ha igen, írjon nekem egy mailt és telefonszámot cserélünk, mindent megbeszélünk!
:)))
Milyen jó is lenne, még senkit nem ismerek személyesen!
***

Ó, lányok, sajnálom, de mégsem tudok menni! Párocskám lefújta az egészet. Pedig olyan jó lett volna! De majd összehozunk egyszer egy szervezettebb valamit! Oké?

Cserebere EdovalVÉGRE elkészült a cserebere táska Edonak a szép csipkékért cserébe. Ő ugyan még nem kapta kézhez, ma vagy holnap postázom, de megmutatom, hisz már úgyis látta félkész állapotában. Remélem, meg lesz vele elégedve! :)

2009. március 30.

Reggeli vihánc


Annyira édes fotót sikerült megint készítenem Ábelről, hogy ismét meg kell mutatnom!
Itt épp viháncolunk, túl van a reggelin, a pelenkacserén és az öltözésen, tehát minden oké!
:D
Ma sokat táncoltunk is!

***
Elkészült Edo cserebere-táskája is, de még ki kell vasalnom, így nem fotóztam le, ezt el is halasztom holnapra, mert már sötétedik. Holnap meglátjátok!

Blogörömök


Lányok!
Imádlak benneteket!
A sok apró bosszúság mellett micsoda öröm, hogy ennyi kedves barátom és olvasóm van itt a blogon! Máris megoldódott a probléma, csak a béna Explorert kellett a sarokba dobni! Éljen a Firefox! Nem is értem, nekünk eddig miért nem ez volt... Ki gondolta volna, hogy csak ennyi a tennivalóm!
KÖSZÖNÖM!

:D

Máris megyek az új csajokhoz, akik bejelöltek!
***
És ha nem kommentelek másoknál annyit, az csakis azért van, mert már annyi, de annyi az ismerős, hogy néha nem győzöm! :)
Köszönöm a sok kedves megjegyzést is, amit mindig küldtök, tudom, azokra sem reagálok mindig.
Pussz!


Blogbajok

Tudom, hogy már megint ezen problémázok, de most tényleg nem a rendszeres olvasóim ki- vagy bejelentkezésével és mennyiségével foglalkozom.
Egyszerűen nem látom a kis ikonokat, mások oldalán sem. Kiírja a címét (rendszeres olvasók) megjelenik egy üres keret és ennyi. Pedig van, akihez ilyen úton jutottam el eddig, vagy az új olvasóim blogját így találtam meg és néztem szét náluk. Volt már valakinek hasonló problémája? És hogy oldotta meg? Ja, és ti biztosan látjátok, mert azóta is van, aki jelölte magát olvasómnak. És az irányítópulton keresztül sem adja be az olvasókat.
Egyszerűen nem értem!
Másik: modult sem hagy beilleszteni! És folyton kiírja alul, hogy kész, de az oldal hibás. Mi van a blogommal? Bejegyzést egyenlőre még hagy írni.
Segítsen valaki!
Köszönöm!
:(
Utálom, utálom, utálom, ha valami nem működik...

2009. március 29.

Ábel megindult

Szupergyorsan és ügyesen ment már, ha csak egy kezét fogtuk, vagy ő az ujjunkat.

Most már megtett pár lépést önállóan! Persze mindig akad mentőöv (lsd: fal)! Mivel a videó nem túl hosszú, sikerült feltennem!!
:D

2009. március 28.

House doki kicsit más szerepben :)

Nagyon csípem ezt a számot!

Annie Lennox is a nagy kedvenceim között van.

Hugh Laurie és John Malkovich pedig nagyon muris a rizsporos képével...

:D

Esküvőiruha - játék Szarvasmicivel


Szarvasmici játékra hívott bennünket, bárkit, aki szívesen megmutatja, milyen is volt a nagy napon. Díjat is sorsol a résztvevők között, különdíjat kap, aki saját tervezésű/készítésű ruhában flangált aznap.

Én ilyen voltam.
Ez nem a legjobb kép, mert pont a ruha másik oldalát díszíti egy virág. Bátran mutatok több képet is, mert aznap nagyon szépnek éreztem magam (azóta sem), vékony is voltam (most 10 kiló plusz), nem izgultam.
A pocakomban már 4 hónapos volt Ábel. Az eljegyzés után már tervezgettük a babát, mert annyi ismerősről hallottunk, akik évekig próbálkoztak. Na, nekünk hamar összejött, így belevágtunk az esküvőbe is. Gyorsan megtörténtek az előkészületek. A ruhát vettük, nem volt egy drága darab, egyszerű vonalút kerestünk, nekem tetszett. Kényelmes az nem volt. A szoknyában ugyan elfért jól a már lassan gömbölyödő pocakom, ám a merevítő a felső részben a vacsora végére kivégzett, alig vártam, hogy átvegyem a menyecskeruhát. Azt én varrtam, és az unokahúgom ruháját is. A ruhámhoz stóla volt, de mivel az állandóan lecsúszott volna a vállamról varrattunk a ruhához egy kis bolerót (olyan mászós anyagból, mint az organza, nem vállaltam, hogy én varrom meg).
A csokrom egy prothea nevű trópusi virágból állt sok zölddel. A csüngő virágok nagyon tetszettek rajta. Egy helyes virágüzletben katalógusból választottam és pont olyanra megkötötték! :)Itt az sk menyecskeruha, egy piros csipkés szoknya és egy halványsárga felső. Unokahúgom (Rea) ruhájáról és a menyecskeruhámról sincs sajnos fotó szemből, állandóan mozgásban voltunk.

Van kiszabva nekem is egy ugyanolyan ruha, mint Reának, arany színű taftból, az azóta sincs összevarrva.... ;)


Itt egy csókos kép is, csak úgy, mert szeretem

a képet is és Őt is! :D

2009. március 27.

Óriási szeretet és óriási csomag!


Ajándékbomba!

És óriási ereje van/volt/lesz!

Baboo teljesen elkényeztetett!

Hogy mivel érdemeltem ki mindezt? Halvány LILA gőzöm sincs! Annyira kedves tőled Baboo! Nem is igen tudom, hogy mit mondjak, olyan zavarodott vagyok izgalmamban... Azt sem tudom, hol kezdjem.

Dupla öröm, mert tegnap, mikor megérkezett a csomag, Apukám is hazaérkezett a kórházból!
***

Baboo, a drága, csodás kézzel festett anyagból varrt nekem egy remek kis varrókészlet tartót (pontos nevét nem tudom). Tudom vinni a varrósmotyóm anyukámhoz! Tett bele rengeteg dolgot! Egy csodás csipkét (szuper lesz az esküvői vendégkönyvhöz, amit öcsémék esküvőjére készítek majd), egy szép rózsaszín szalagot, kézzel festett fonalakat egy fimó csillagon, gyöngyöket, teákat. Aztán kaptam egy igen méretes marcipánt (hisz már mindenki tudja, hogy édességek közül ez a szívem csücske). Így aztán sose fogyok le... :) Aztán ott van még a csodás kis biscornu! Nagyon örülök neki, mert ha hiszitek, ha nem, nekem még nincs is. Annyi, de annyi mindent készítettem már, de itthon szinte semmi sincs, mert minden ajándék lett, eddig általában az ollóőreimet használtam tűpárnának, most már lesz mibe szúrkálni... És lesz mivel szúrkálni, mert vannak hozzá csudahelyes fimótűim! Aztán kaptam még egy csodás kis eprecskét, ezt is mindig csodáltam más blogokon. Hú, ki ne felejtsek valamit... Érkezett még egy remekbeszabott kis pinkeep, izgult Baboo, hogy milyen, hát mondanom sem kell, hogy tökéletesen sikerült! Ó, és még egy aprócska maroktűpárna!

Mind, mind olyan szép és lila!
Most olvastam egy újságban, hogy a lila a spiritualitás, a feltétel nélküli szeretet, a mértékletesség színe. Ez utóbbi nem igaz, a csomag egyértelműen megcáfolja! :)))))) És mindezeket megkoronázta egy apró, nagyon kedves, baráti levélke!

KÖSZÖNÖM!


Természetesen nem feledkeztem el egy ajándékról sem, itt van még a MACKÓ! Amit tulajdonképpen Ábel kapott, és a képek mindent elmesélnek!

Meg tudja mutatni, hol a mackó orra, ha kérem, hogy szeretgesse, hozzábújik és megsimogatja. Nagyon tetszik neki!!!! Megvan az Edigétől kapott lovacska párja! :)))


Baboo! Hálás vagyok neked mindenért!

Ami érdekes még, hogy én is teljesen lilában gondolkoztam Baboo ajándékait illetően (ennyit elárulhatok neki, többet nem mondok...)
:D

Telepátia?
Lehet...

2009. március 25.

Apróságok nagy szívvel

A swap ajándékomat kísérte egy hasonló magyar hímzésmintával díszített kártyácska, ami megtetszett Ritának. Mivel papírom, kedvem és időm is volt, készítettem neki párat, csak úgy, meglepetésként. Hát meglepődött! Örülök, hogy örült neki! :))))


Mini pinkeep lépésről lépésre

Na, csajok, itt van! Bár nem hinném, hogy én vagyok a legtapasztaltabb pinkeep-készítő, mivel páran kértétek, megmutatom, én hogyan csinálom.


Ragasztópisztollyal szoktam dolgozni, de tulajdonképpen bármilyen ragasztó megteszi, ami jó papírhoz és textilhez, ha valaki frászt kapna az olvadt ragasztószálaktól, melyeket néha nem lehet levakarni... ;) Kiszabom a minta méretéhez igazodó 2 kartont, most az egyiket narancsszínben, mert lyukacsos a hátlap anyaga. Egy a kartonnak megfelelő szivacsot vagy vatelint is kivágok. A hímzésre vasalható bélést (vetex) is lehet rögzíteni, hogy jobb tartása legyen. Díszítéshez kellhet még szalag, zsinór, gyöngy, gombostű...

Az egyik kartonra ráragasztom a töltőanyagot. Én csak a hímzett oldalra szoktam, de ízlések és pofonok, a hátát is ki lehet tömni.
A vatelinre ráfektetem a hímzést, megfordítom, és a ráhagyott anyagot a karton hátára ragasztom. Nagyobb pinkeepeknél van, aki a visszahajtott részt összeférceli a szemközti oldallal. Ilyen pici darabnál, mint az enyém, felesleges.Ugyanígy készítem a hátulját.

Aztán a két részt összeragasztom. Össze is lehet varrni, hasonló módon, mint a biscornut vagy az ollóőröket szokás.


Körben ráragasztok egy szép, a minta színeihez illő szalagot, vagy zsinórt. A tetején a maradékból szoktam kialakítani a masnit ragasztással. Szalag nélkül is elkészíthető, szúrhatunk bele díszes fejű gombostűket, vagy varrhatunk rá apró gyöngyöket. A szalagot külön is el lehet készíteni és hozzávarrni, vagy ráragasztani.

Ilyen hátulról.

Ilyen lett szemből.


És ilyen a tesóval...Menet közben rájöttem, milyen más lett, mint az első. Nem szivaccsal tömtem, nem fonalból sodort zsinórral díszítettem és még a hímzővászon sem egyforma, így az új pinkeep mintája kisebb lett. Mivel szeretném, ha a sorozatom tagjai passzolnának egymáshoz, újra kihímzem és elkészítem. Ezt pedig egy nagyon kedves barátnőmnek fogom ajándékozni, aki nagyon szeret hímezni, de nagyon kevés ideje van rá.


Arra kérlek benneteket, hogy ha olvassátok, nézitek ezt a tutorialt, jelezzetek vissza, hogy szerintetek elég érthetően írtam-e le! Kíváncsi lennék a véleményetekre! Jó tapasztalat lenne, ha újra szeretnék leírást készíteni valamiről. Köszönöm! :D


Itt találtok pár profibb tutoriált, mint az enyém!
A 4. kicsit másképp készül és masnikészítést is találtok előtte.
:)

2009. március 24.

A második házikóFeszültség-levezetésként kihímeztem a tralala házikó párját. Egy helyen elszámoltam, de mivel szerintem nem látszik, nem is mondom meg, hogy hol. Ebből is pinkeepet bütykölök majd. Nem is figyeltem a minta kinyomtatásakor, hogy évszakok szerint vannak elnevezve, (a múltkori volt a tavasz, ez pedig a nyár), a véletlen folytán mégis olyan színeket választottam, ami illik a két évszakhoz (gondolom én...). Mivel nincs meg a tél és az ősz, úgy döntöttem, meglévő tralala mintáimból összehozom a másik kettőt, az egyes részekből összekombinálom. A télire hóembert hímzek a ház mellé, az őszire hulló leveleket gondolok. Ha összejön, úgyis megmutatom. Így lesz egy négy évszak mini pinkeep sorozatom. De még nem mostanság. Ha ezt elkészítettem, belekezdek a Pif ajándékokba.
:D

2009. március 23.

Odavagyok érteHa egyszer így ráéreznék a felhők megfestésére...
Szerintem csodálatos nyugalmat árasztanak ezek a képek !

A nagy kő fele...

Apukámat vasárnap délelőtt sikeresen megoperálták. A nagy kő fele leesett a szívemről. A másik fele akkor fog, ha teljesen felépül.

2009. március 21.

Swap meglepi Michellenek


Megérkezett swap ajándékom Michellehez! Nagyon örülök, hogy ilyen hamar és épségben odaért a szép Görögországba, ami az ihletet adta tengerparti kék-fehér házaival a kis needlerollhoz. Itt jegyzem meg, hamarabb odaért külföldre a csomagom, mint Timicihez a nyeremény itt belföldön... Készítettem a kis henger mellé még egy ollóőrt is. A csomagomat egy magyaros filcmadárka és egy matyó mintás kártya kísérte. A minta ( a Tűvarázsban megtaláljátok) Sandra Sulliventől a Virtue Sampler, egy jó feleség és anya erényeit - a tisztességet, a hűséget, a türelmet - sorolja fel. 28 ct-os Cashel Platinum lenvászonra hímeztem dmc fonallal. Egy kis gomb, egy kis csipke és kész. Megmondom őszintén nem csinálnám meg újra, vagy nem így. Nem volt egyszerű. Apait-anyait beleadtam. De Michelle email-jét olvasva, úgy érzem megérte küszködni vele. Örül neki!
:D


Újabb fájó esemény

Sajnos nagyon szerencsétlen szakaszban van a család. Először papám. Most apukámmal van baj. Az intenzív osztályon fekszik, mert egy baleset során kiderült, hogy nyaki gerincsérve van, ami most bevérzett. Nem tudjuk műtik-e, és ha igen, mikor. Egy darabig megint nem igen lesz kedvem jönni. Egy swapról szóló bejegyzést még megírok, aztán majd meglátom, mikor jövök. Nézlek majd benneteket, de nem írok egy darabig.

2009. március 20.

Kint borongós, bent virágos...

Fantasztikus mennyiségű és szépségű csipkéket kaptam Edo-tól a Cserebere blogon! Én még tartozom neki.
Egy táskát (talán inkább szatyor) készítek. Igazán vidám, virágos, tavaszi-nyári! Nekem tetszik, kérdés, neki fog-e...
Remélem! :)

2009. március 19.

Vélemények


Kis közvéleménykutatásom a blogok külsejéről lezárult. Köszönöm a 36 olvasómnak, aki vette a fáradtságot és megnyomta a 'vote' gombot.
36 emberből 4 (11%) utálja a változásokat (már, ami a blogokat illeti). Ők talán szeretik, hogy ha elmennek egy blogra, az mindig ugyanolyan, tudják hová jöttek. Ennek is van előnye.
A többség, 30 szavazó (83%) szereti, ha a blogok időről időre megújulnak.
És vannak páran, pontosan 2-en a 36-ból (5%), akik szerint elég, ha a fejléc változik, az egyszerű nagyszerűbb.
Merészkedem azt vallani, hogy ha még többen szavaztak volna, akkor is ez lett volna az arány.
Amikor megkértelek benneteket, bizonytalan voltam. De alapjában véve szeretem a változatosságot, így a többséghez tartozom. Köszönöm a megerősítést! Talán továbbra is jöttök, még ha nem is lesz állandó a külső! A belbecs remélem marad! :)
Hamarosan megmutatom a blogom új ruháját!
Igyekszem egyéniségemet belevinni, amennyire csak tudom.
Téma lezárva.

James Hunter-Carina

Csak úgy,

mert jó...

Mosolyogj!

:D

2009. március 18.

:D


The End6x5 cm

Kész, de még nincs vége...

Kiböktem, de még pinkeeppé kell változnia. Ha Ábel elalszik, nekitálok. Ma nem kell főznöm (bár más dolog is lenne itthon, de ez olyan pici lesz, hogy egyszerűen neki kell kezdenem...). Elég extrém színvilága lett. Ahol először láttam pasztelles árnyalata volt és színátmenetes fonallal voltak az egyes részek kihímezve. Azt sem az eredeti színekkel hímezték. A megadott dmc fonalak közül kivételesen egyikből sem volt itthon, ezért utánanéztem a színkódoknak, hogy körülbelül hasonló legyen. Hát ilyen lett... Egyedi...

Textilkutatási eredmények


Tegnap turkáltam. Szuper anyagokat találtam!Itt még koszosak és gyűröttek... A zöldes színű vászonra xszemezni is lehet! Kb. 30-32 ct-osnak saccolom.

2009. március 17.

Anitától


Az elmúlt hetek eseményei miatt csak most jutottam oda (agyilag), hogy végre feltegyem Anitától kapott díjamat.
Nagyon köszönöm Anita!
És mivel igen hosszú lenne a sor, ha elkezdeném sorolni a számomra kedves blogolókat, blogokat, most nem írok neveket.
Puszi mindenkiknek!

Apró Tralala


Olyan régóta szeretnék végre magamnak készíteni valamit. Még mindig ajándékokon dolgozom. Most közbeiktattam egy kis "magamnakhímzés"-t. Egy mini pinkeepet készítek belőle. Kedvet kaptam hozzá a játékom óta.
Apropó: játék. Több mint egy hét után (ajánlva, elsőbbségivel!) talán végre odaért Timicihez a pinkeep és a madárka. Rémes a posta!

2009. március 14.

Megérkezett!

Megérkezett a számomra készült swap ajándék is Spanyolországból, Najmától!
Egy nagyon helyes kis tű és fonaltartót kaptam egy szép kis csipkével!
Iszonyúan szégyenlem ám magam, mert a másik meglepije (fonaltartó) nem lett lefotózva. Mégpedig azért, mert feltettem az ajándékokat a könyvespolcra és egy óvatlan mozdulat miatt beesett a szekrény mögé, épp mikor fotózáshoz akartam levenni. Annyira sajnálom Najma! Remélem, te tudsz majd róla fotót mutatni, én pedig mielőbb előkerítem!
Köszönöm az ajándékaidat!
:)

Elkészültem!


Elkészültem a swap meglepimmel!
Mivel mostanság nem mutattam varrományt, hát itt egy incifinci részlet (nem bírtam ki), és ez a fotó még nagyon távol áll a valóságtól! Aki kapja, nem valószínű, hogy sűrűn téved felém. Alig várom, hogy hétfőn postázhassam, azt meg még jobban várom, mit szól majd hozzá az ajándékozott!!!
:D

2009. március 12.

Köszönet és köhögésArra a bejegyzésemre, amiben a családomat ért gyászt leírtam, tulajdonképpen nem vártam kommentet. Csak le kellett írnom. Így ti is megtudtátok, miért vagyok olyan szótlan mostanság. De mivel rengeteg kedves szót kaptam, szeretném nektek megköszönni!

Nagyon jólesett az együttérzésetek!


És köszönöm azt a sok kommentet is, amit a táskához írtatok!


Most a swap meglepin dolgozom, amikor csak tudok két orrfújás között, mivel elkaptam valami nyavalyát.
Tulajdonképpen Ábeltől, mert először ő lett beteg. Rémesen volt szegény pár napig, tüsszentés közben buborékokat fújt az orrával. Szörnyen köhögött, de már kezd kikupálódni, a kedve is jobb, már rá mer ülni a kisautójára is, aminek eddig csak a kerekét merte forgatni. Egy éves múlt, de még ez az első betegségünk. Szerencsére ez sem vészes. Majdcsak túl leszünk rajta. És még a teát is megissza hébe-hóba! Ez nagyon nagy szó ám, mert a tápszeren kívül semmi folyadékot nem bírunk belediktálni. Csak nagy ritkán iszik, ha kedve szottyan. Irtó öntudatos.

:)

Kell ott fenn egy ország...

2009. március 11.

Emlékek a teljesség igénye és fontossági sorrend nélkül


 • nagyon szeretett rejtvényt fejteni
 • szeretett a műhelyében mindenféléket bütykölni, szerelni
 • a telefonba mindig azt mondta 'halló' helyett, hogy 'hallom'
 • Ábel az első dédunokája
 • volt három gyermeke, 6 unokája, 1 dédunokája
 • mindig úgy hívta Ábelt, hogy 'legényke'
 • Istenhívő volt
 • míg kisgyerekként náluk nyaraltunk öcsémmel és az unokahúgommal, nagyon sokszor készített nekünk sátrat az udvaron, télen pedig jégpályát
 • nem szerette a krumplit
 • jó humora volt
 • ha meglátogattuk őket, mindig kérés nélkül hozott valami éppen aktuális finomságot a kertből
 • disznót, nyulat vágott, szőlőt préselt, diót tört...
 • jó kézügyessége volt
 • a falu templomi énekkarának tagja volt, a templomban mindig kihallottam erős hangját a kórusból
 • kávézott, dohányzott
 • szerette az édességet
 • jól táncolt
 • míg nem mentem férjhez, mindig megkérdezte: hát legény van-e?
 • megérte az esküvőmet és Ábel születését
 • 79 évet élt

Nagyon szerettem. Örökké szeretni fogom.

Mi a véleményed?


Mostanság nincs kedvem kommentelni sehol, talán ezt megértitek.
Azért nézelődök!
És szeretnék egy kicsit megújulni, már ami a blogot illeti. Tanácsatalan vagyok, pedig ez nálam ritka. Ezért készítettem egy kis közvélemény-kutatást oldalt. Ha van kedved, kattints a neked megfelelő válaszra!
Köszönöm!
:)

2009. március 6.

Fájdalom


Ma drága nagypapám hosszú, fájdalmas betegség után örökre elment...

PP táska


Ezt a táskát egy nagyon kedves barátnőm kérésére készítettem, akinek megtetszett az Etsyn ez a patchwork pottery-s táska:

Ez volt az eredeti, és most jöjjön az enyém:
előlről


hátulrólfüllel

belülről


kézzel tűzött részletek, díszítések

A fényviszonyok fotózáshoz még mindig rémesek, de a saját fotóim (a kollázst kivéve) közel azonosak az eredeti (mármint az általam varrt) táska színeivel.

Nagyon bízom a sikerében, remélem örül majd neki a barátnőm!

:D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online