2009. október 19.

Bábel kis kalandja


Nem olyan vadregényes, mint ahogy azt várnátok.
Ma délután az ortopédián jártunk. A buszozás és a várakozás idejében fel-alá mászkálás a kórházban persze Ábel számára igen kalandos volt. Egyébként Ábelnek nincs bokasüllyedése, nem csámpás, nem lúdtalpas (sok fotón láthattátok már, hogy kicsattan az egészségtől). Még úgy fél éves korában esett egy jókorát (akkoriban kezdte felhúzni magát állásba), megijedtünk az esés miatt is, és azért is, mert az egyik nagyi észrevette, hogy az egyik bordája kissé kidudorodik a mellkasán a többihez képest. Megmutattuk a dokinéninek, aki azt mondta semmi baj, és nem is az eséstől van. Szerinte csak aszimetria. Sokáig nem foglalkoztunk vele, de csak nem hagyta nyugodni a családot, és mondtuk a gyermekorvosnak, mégicsak megnézetnénk alaposabban, ha nem bánja. Adott beutalót az ortopédiára (eddig nem tudtam, hogy kicsi gyerekeknél az ortopéd orvos néz minden csontot, nemcsak a lábat...). Ó, és másfél hónappal későbbre szólt az időpont. Tehát még szeptember elején kértem.
Csak olyan buszunk volt, amivel fél órával az időpont előtt érkeztünk. Ábel körbejárta a kórház első emeletét. Benyomott egy nagy péksüteményt, aminek a végét leejtette és irtó csalódott volt. Ivott vizet, amit magárapocsolt. Mindenkivel összeismerkedett, különös tekintettel a kislányokra. A rendelés 14 órától kezdődött. Az időpontunk 15.30 volt. Az orvos 16-kor érkezett. Erről ennyit. Mentségére legyen mondva, másik városból jött. De akkor is, miért írják ki ezt a korai kezdést, ha rendszeresen késve érkezik (a többi beteg mesélte). A lényeg a lényeg, Ábelnek semmi baja! Én sejtettem, de mikor mentünk, azért kicsit izgultam. A doki azt mondta, ha a saját gyereke lenne se csinálna ügyet belőle, tényleg aszimetria. Több kicsinél is előfordul, lehet, hogy ki is növi és később nem fog látszani.
Kis drágám most álmos, mert nem aludhatta ki magát a készülődés miatt. Ül a szoptatóspárnában (amit soha nem tudtunk használni, de most remek kis fotel összegömbölyítve) és nézi a meséket, közben bekap egy-egy almakockát. Ja, persze mindezt a mackós takaróba jól bebújva.
Lesznek majd megint remek fotók róla és Darináról. Egymás kezét fogva sétálgatnak! Ábel szerelmetesen nézegeti közben és halandzsál neki! Amikor hazaértünk a busszal, összefutottunk a megállóban. :D

6 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy jó a vége, és nincs semmi baja a kislegénynek :) Aki persze ismét csoda aranyos :)

  VálaszTörlés
 2. Annyira édes ez a kép! :)))
  Hál'Istennek, hogy nincs baja. :)

  VálaszTörlés
 3. Remélem, a család minden tagja megnyudott ezzel a vizsgálattal. :-))) Meg azt is, hogy egyszer megismerhetem élőben a minipasidat! :DD Haláli lehet, ahogy sétálgatnak Darinával... talán a sors egymásnak teremtette őket (na ez később úgyis kiderül).

  VálaszTörlés
 4. Őszintén örülünk,hogy nincs semmi gond.Cuki popsija van a kisfickónak a gatyóban!:-)

  VálaszTörlés
 5. A lényeg a lényeg, nincs baj.
  Tüneményes a szerelmes pár !

  VálaszTörlés
 6. Jó, hogy nincs baja a kis pasinak. Amúgy nekem is az egyik oldalon kijjebb áll egy bordám, én nem nőttem, ki, de nem is érdekes. Speciálisak vagyunk :)

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online