2009. június 15.

Tárkonyos zöldségleves


Tárkonyos zöldségleves

Hozzávalók:

10 dkg zöldborsó (mélyhűtött is lehet)
10 dkg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller (van, hogy csak a zöldjét teszem bele)
3 evőkanál olaj
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1/2 citrom leve
1 evőkanál vágott tárkonylevél (ecetes vagy szárított is jó)
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál piros fűszerpaprika
ízlés szerint só

A sárgarépát és a zellert tisztítás után egyforma kis hasábokra (mint amekkora a zöldbab) vágjuk. A meghámozott vöröshagymát finomra metéljük, majd a forró olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és egy evőkanál vizet ráöntve a tűzre visszatesszük. Belerakjuk a zöldségeket majd egy-két percig erős lángon pirítva kevergetjük. Ezután 1 liternyi vizet öntünk rá, és befedve megfőzzük a zöldségeket. A tejfölt, a citromlevet, fél dl vizet és a lisztet simára keverjük, majd behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Folytonosan keverve legalább 5 percig forraljuk, ezután beletesszük a tárkonyt, és éppen csak forráspontig melegítjük, de már nem forraljuk. Ha savanyúnak találnánk, csipetnyi cukorral édesíthetjük. Aki szereti tésztát, galuskát is tehet bele, de anélkül is nagyon jó.

:D

4 megjegyzés:

  1. Húúúú ez nagyon guszta... szeretem a tárkonyt!! Köszi!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk ez - vagyis valami hasonló - az egyik kedvenc leves.A tárkonyom viszont kipusztult sajnos.

    VálaszTörlés
  3. Ez olyan jól néz ki, hogy összefutott a nyál a szájamban :D

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon finom lehet, sajnos nekünk nincs ebben a tárkonyos dolgokban gyakorlatunk, de egyszer kipróbáljuk.Köszi a receptet.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írtál! Gyere máskor is! :D

Keresztszemes készletek

Keresztszemes készletek
Kattints!
 

blogger templates | Make Money Online